MOLDE: Tirsdag markerte Molde Turnforening sin 120-årsdag med kaffe, kaker og åpen dag i Moldehallen. På mattene var det turnleik for barna og ved bordene satt veteranene som deltok i NM-stevner allerede på 50-tallet. Det er ikke lagt opp til en stor feiring av jubileet.

– Vi valgte å gjøre det slik fordi åpen dag i turnhallen har vist seg å være en veldig populær aktivitet. Vi kommer til å kjøre flere slike arrangement i 2018, enten på helg eller kveld, forteller nyvalgt styreleder Kenneth Bratteberg til Rbnett.

850 medlemmer i 2016

I 2016 hadde foreninga 850 aktive medlemmer og cirka 200 barn på venteliste. Bratteberg tror potensialet er vesentlig større på litt sikt.

– I 2015 hadde vi rundt 950 medlemmer, dette svinger litt fra år til år. Det er på de yngste partiene vi ikke har kapasitet til å ta imot alle som vil begynne med turn. Vi vet at mange flere enn de som står på venteliste har lyst til å være med, men vi har rett og slett ikke plass, fastslår Bratteberg.

I dag er turnforeninga den tredje største idrettsorganisasjonen i Romsdal, bak Molde og Omegn IF og Molde Fotballklubb som begge har i underkant av 1100 medlemmer.

– Jeg tror turnforeninga kan bli størst når vi får nye lokaler. Trolig ligger potensialet mellom 1200 og 1300 aktive medlemmer, tror styrelederen.

Venter på Idrettens Hus

Molde Turnforening er blant aktørene som har kjempet hardest for renovering av Idrettens Hus de siste årene. Målet er fortsatt å komme på plass i nye lokaler så raskt som mulig. Fredag er det nytt møte mellom kommunen og turnforeninga.

– Vi håper at situasjonen rundt Idrettens Hus nå blir avklart etter at kommunen har åpnet for delanbud på utviklinga av Idrettens Hus. Det er viktig at dette prosjektet blir realisert nå. For oss er det helt avgjørende at vi får de lokalene vi trenger, ellers har vi ingen vekstmulighet. I tillegg er det nødvendig å samle enda mer av aktiviteten i området rundt Idrettens Hus og Træffhuset, slik at dette blir et møtepunkt som styrker idrettsbyen Molde, sier Bratteberg.

Behovet er stort for en ny basishall som tilfredsstiller kravene fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund. Foreninga har skrevet en intensjonsavtale med kommunen som framtidig leietaker. Leieavtalen for dagens lokaler i Moldehallen går ut høsten 2018.

– Angvik Eiendom driver jo primært med utleie til næringslivet og de er jo snille med oss som lar oss disponere et så stort areal til en overkommelig leie. Vi er ikke redd for å bli kastet ut og har en dialog med dem om mulig korttidsleie når den ti år lange kontrakten går ut neste høst. Samtidig vet vi at Angvik kan utnytte lokalene annerledes og hente inn mer forutsigbare leietakere. Dersom ikke arbeidet med Idrettens Hus blir igangsatt snart, har vi et stort problem på litt lengre sikt, sier Bratteberg.

Tre ansatte og 22 instruktører

Daglig leder Kari Frisvold og trener Anders Husby er heltidsansatt i Molde Turnforening. Det er rammer for ytterligere en trenerstilling. I tillegg jobber 22 instruktører på timebasis.

– Det blir dyrere for oss å leie nye lokaler i Idrettens Hus, men økt medlemsmasse vil også gi økte inntekter. Jeg ser ingen andre alternativer enn Idrettens Hus for framtida. Vi har ingen plan B, sier styreleder Kennet Bratteberg.

Styreleder Kennet Bratteberg i Molde Turnforening håper på en snarlig avklaring rundt byggeplanene i Idrettens Hus. Foto: Bjørn Brunvoll