Molde: Sola har varmet godt den siste uka, og med opp mot 20 varmegrader har forholdene vært mer eller mindre perfekte for utøverne på det norske sprintlandslaget som er i Molde denne uka. Det er fortsatt to måneder igjen til første renn i verdenscupen, men samlingen er likevel viktig som et ledd i oppkjøringen til den kommende skisesongen.

På pressetreff torsdag formiddag snakket Romsdals Budstikke med flere av profilene på landslaget. De var alle svært sjenerøse med rosen.

– Det er helt rått her. Det var det samme været sist jeg var her på samling, selv om det kanskje er hakket varmere denne gangen. Jeg fikk beskjed om å ta med shortsen, så det er jeg glad for at jeg gjorde. I tillegg er det veldig givende omgivelser å trene i, sier Eirik Brandsdal som er en av dem som også var med da sprintlandslaget var i Molde på treningssamling i 2013.

Liker myra

Torsdag hadde utøverne en konkurranseliknende treningsøkt på Skaret. Rulleskiløypa er en av grunnene til at Arild Monsen tok med seg sprintlandslaget til Molde.

– Anlegget på Skaret er veldig bra. Det er «top notch». Moldemarka er også veldig fin. Det er deilig med så fin myr å løpe i, slik er det ikke utenfor Oslo. Så det setter en østlending pris på, sier Brandsdal.

Superstjernen fornøyd

I fjorårets sesong var Johannes Høsflot Klæbo den beste sprinteren, og 20-åringen vant sprintverdenscupen som den yngste noen gang. På Skaret torsdag formiddag var han også uslåelig, og virker å være i rute inn mot den kommende OL-sesongen.

– Jeg var her en gang for noen år siden og gikk midtnorsk mesterskap. Jeg husker ikke så mye av det, men jeg er sikker på at jeg kom langt bak de beste. Det er i alle fall rått å våkne til en slik utsikt er på Seilet. Vi ser rett ut mot sjøen og fjellene fra hotellvinduet. Vi har også fått trent godt. Jeg kommer sikkert til å reise herfra med en veldig god følelse, sier trønderen.

– Det har vært veldig bra her. Det er artig å komme på litt nye steder. Rulleskianlegget er fantastisk flott. Det er gull verdt for rekrutteringen. Det er fint for de yngste, og alt ligger til rette for at det kan brukes mye. Anlegget er en X-faktor, forteller Pål Golberg.