Norges skiforbund er informert om CAS' avgjørelse om å utestenge Therese Johaug i 18 måneder.

– Som mange andre føler jeg inderlig med Therese i dag, og er skuffet over avgjørelsen. Jeg synes ikke det er samsvar mellom feilen som ble gjort og konsekvensene det får. Når det i dommen slås fast at dette ikke har vært bevisst juks, synes jeg det er veldig strengt at Therese straffes med utestengelse i to sesonger. Straff for brudd på dopingreglene skal være strenge, men ikke urimelige, sier Røste.

Skipresidenten understreker at Skiforbundet respekterer FIS' rett til å anke, og at det er lengden på utestengelsen han mener er urimelig.

Også leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, synes dommen er for streng, og sier at de først og fremst føler fortvilelse på Therese Johaugs vegne. Landslagssjef Vidar Løfhus er også i sjokk, og synes dommen er vanskelig å håndtere.

– Nå r det viktigste at Therese og alle involverte i denne saken blir tatt best mulig vare på. Når Therese blir en del av landslaget igjen skal vi alle gjøre det vi kan for at hun får den hjelpen hun trenger, sier han.

Marit Bjørgen beskriver utestengelsen som dypt urettferdig.

– Jeg har det vondt og er fortvilet over at Therese må betale en så høy pris i en sak hvor hun er trodd på alle punkter. Dette viser at rettssikkerheten til oss utøvere er veldig sårbar, sier hun.

Therese Johaug er utestengt til og med 17. april 2018. Fra og med 18. februar 2018 vil hun kunne trene sammen med langslaget igjen.