Mathias Eriksen Ranmark, som overtok keeperjobben etter at Andreas Linde ble skadet i eliteseriekampen mot Rosenborg lørdag, sto hele kampen for Molde 2.

I tillegg var Leo Skiri Østigård, Ibrahima Wadji, Tobias Hammer Svendsen, Eman Markovic og Erling Braut Håland med fra eliteseriestallen.

Fysisk tøff motstand

- Vi visste at det ville bli tøft i denne kampen. Kolstad er et fysisk sterkt og godt lag, og var dyktige både på kontringer og i dødballsituasjoner. De fikk kampen inn i sitt spor, og vi sleit med å få til vårt spill. Jeg telte 7-4 i målsjanser til Kolstad, oppsummerer MFK-trener Daniel Berg Hestad.

Snakket på seg rødt

Erling Braut Håland fikk direkte rødt kort tolv minutter ut i andre omgang, etter å ha servert den ene assistentdommeren en kommentar over tålegrensa til dommer Erik Plahn. MFK måtte således spille undertallig i en drøy halvtime.

- Slikt skal selvsagt ikke skje, det må spillerne lære av og få slutt på, sier Berg Hestad om den hendelsen.

Tidlig baklengsmål

Mats Bjerkan ga Kolstad ledelsen etter bare åtte minutters spill og Ole Gunnar Øien doblet ledelsen snaut halvveis i andre omgang.

Kolstad overtok andreplassen på tabellen, men ligger ti poeng bak serieleder Stjørdals-Blink. Molde 2 står med 25 poeng på fjerdeplass og har Træff på plassen bak seg, med samme poengsum.

Kampfakta:

Kolstad - Molde 2 2-0 (1-0). 3. divisjon menn, avdeling 5. Huseby idrettspark – 75 tilskuere. Mål: 1-0 Mats Bjerkan (8), 2-0 Ole Gunnar Øien (63). MFKs lag: Mathias Eriksen Ranmark - Elias Mordal, Leo Skiri Østigård, Thor-Olav Moe (Lars J. Ranheim fra 75.), Emil V. Breivik – Sivert S. Gussiås (Henrik F. Jenset fra 86.), Ibrahima Wadji (Magnus Langset fra 72.), Tobias Hammer Svendsen, Tobias Hestad – Eman Markovic (Mikael Wenaas fra 87.), Erling Braut Håland. Gult kort: Leo Skiri Østigård. Rødt kort: Erling Braut Håland (57. min.). Dommer: Erik Plahn, Verdal.