– Herrelaget stiller med et yngre lag i snittalder enn vanlig, blant annet har vi med tre debutanter fra Molde. Men vi sikter oss inn mot finalekamp likevel, og i så fall vil det ikke være uventet om Tyskland blir motstander, sier Iver Bjørnerem, som er spillende trener for herrelaget.

Førstereis

Moldetrioen Mattias Barsten, Iver Bjørnerem og Njaal Nordahl er førstereisguttene på herrelaget, som også denne gangen er sterkt moldepreget. Jon Reidar Heggdal, Bård-Inge Pettersen, Øyvind Nyhus og Jasmin Dervisevic er andre moldespillere i landslagstroppen – i tillegg til Iver Bjørnerem.

Herrelaget har første kamp onsdag, og skal møte Spania og Danmark i gruppespillet.

Åpner i dag

Det norske kvinnelaget starter EM-spillet i dag, med Tyrkia som motstander i første kamp. Danmark og Finland er de andre motstanderne i gruppespillet.

Også på kvinnelaget er det mange spillere fra Molde eller som har spilt for Molde UVK tidligere, som Amanda Barsten, Mari Bratteteig, Gerd Anne Solibakke, Marie Outzen, Stine Røsok Dahl, Cecilie Skåre og Siri Korsbrekke.

Ønskereprise?

I 2011 var det VM i Helsingfors, og da ble det skrevet norsk uv-historie med seier både i kvinne- og herreklassen. Ønskereprise i EM?

PS: EM-kampene streames live her.