De rundt 60 deltakerne fikk med seg både høljeregn og haglbyger på klatreetappen fra Trollstigen gjestegård til Trollstigenplatået – og det ble dermed en kraftprøve.

– Det ble litt tungt, været var forferdelig, men det var likevel en flott opplevelse, sa den 21 år gamle japaneseren, som sto for det internasjonale innslaget på deltakerlista.

– Jeg jobber som trafikkbetjent på en flyplass i Japan og er på rundreise i USA og Europa. Jeg traff Jostein Løseth (fra Meldal), som fortalte om rittet, og slik ble jeg fristet til å starte.

Han fikk startnummeret til kristiansunderen Erling Strømsholm, som måtte trekke seg da den ene sykkelpedalen ble ødelagt.

Moldekvinne vant

Line Monsås Espeland fra Molde CK var raskeste kvinne opp Trollstigen, med sluttida 28.53 var hun et snaut minutt foran Britt Elin Farstad fra Ålesund CK.

– Jeg hadde håpet å komme ned på 37-tallet, men det ble tyngre enn jeg hadde ventet med dette været, sa Line.

Trønderen Rasmus Strand (Trondhjem VK) var best av mennene. Hanfikk sluttida 28.10, nøyaktig minuttet bak rekorden som Øyvind Høyberg Sundby satte i fjor. Roger Sekkenes fra CK Victoria ble nummer to totalt.

Klatretrøye

Ålesunderen Terje Dyb ble nummer tre, men fikk en «aksje» i klatretrøya – som går til den rytteren som har de beste plasseringene i Nibberittet (forrige helg), Trollstigrittet og kommende helgs Eresfjord Classic. Line Monsås Espeland ligger best an blant kvinnene.

Terje Dyp fra Ålesund CK endte på tredjeplass i rittet, men leder i kampen om klatretrøya som deles ut etter Eresfjord Classic kommende lørdag. Foto: Ottar Rydjord
Line Monsås Espeland fra Molde vant kvinneklassen. Foto: Ottar Rydjord