Tittelforsvarer Molde FK er videre til fjerde NM-runde i G19 etter cup-thriller mot Hødd i Ulsteinvik lørdag.

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kampen på Høddvoll. Det sto 1-1 etter ordinær kamptid og etter ekstraomgangene.Hødd bommet på sitt første straffespark, mens MFK scoret på alle sine fem. Leo Skiri Østigård, Eman Markovic, Christian Dahl, Sivert Gussiås og Tobias Hammer Svendsen var MFKs sikre eksekutører.

Hjemmelaget gikk til kampen med stor glød og presset MFK-laget til siste spark. Hødd tok også i ledelsen i kampen, etter 19 minutters spill, men Eman Markovic brakte balanAse i stillinga etter 33 minutter – også det på straffespark.

Flere av MFK-spillerne spilte 3. divisjonskamp i Mo i Rana torsdag og noen skal ganske sikkert være med i troppen til eliteseriekampen mot Strømsgodset mandag. Erling Braut Haaland og Tobias Hammer Svendsen spilte hver sin omgang av den grunn – men sistnevnte måtte altså gjennom ekstraomgang og et vellykket straffespark i tillegg.