(Sunnmørsposten):Oppdatering: Litt før klokka 19 meldes det at ferja fra Hareid fikk med det som sto i kø av biler.

Smp.no fikk ved 16.30-tida, onsdag tips om lange køer på ferjesambandet Sulesund - Hareid. Etter alt å dømme var det cupkampen mellom Hødd og Molde på Høddvoll som var hovedforklaringa.

- Noen av de som venter får trolig problemer med å rekke kampen, for her er det kaos, sa Sunnmørspostens fotograf Marius Simensen. Han sto selv i kø på Sulesund-sida.

- Vi har ei av ferjene på planlagt verkstedsopphold, slik at det kun er to ferjer på sambandet. I tillegg er det både stor utfart fordi det er helg - og i tillegg altså fotballkamp, sa regionsjef Inge Andre Utåker i Norled om bakgrunnen.

- Om det er noen trøst kjører vi ekstratur i kveld for å ta unna rushet etter kampen, fortsatte han.

Flere, deriblant Pål Hagen fra Ålesund, fortalte om like lange køer på Hareid-sida.

- Jeg vil jo gjerne bort fra dette, men det er like ille her. Køa står heilt ut i gata på Hareid, sa han.

Lysreguleringa på Hareid-sida var også ute av drift, med det til resultat at bilistene verken visste hvilken kø de skulle plassere seg i, eller i hvilken rekkefølge de skulle kjøre på ferja.

- Politiet er nå på stedet for å hjelpe til med trafikkdirigering, sa operasjonsleder John Bratland ved Møre og Romsdal politidistrikt til smp.no like før klokka 18. Politiet varsla at de ville bistå inntil entreprenør og elektriker ankom stedet.

Denne saken ble først publisert på Sunnmørsposten.