Træff sikret en overbevisende 5-1-seier mot Sunndal i første kvalifiseringskamp til NM onsdag kveld. Det ble feiret med trampeklapp i garderoben (se video i bunnen av saka). Træff-trener Magnus Oltedal er imidlertid ikke helt fornøyd, storseier til tross.

- Det er en veldig rotete kamp, veldig lenge. Førsteomgangen var ikke godkjent.

Bortekampen startet på verste vis med baklengsmål etter 22 minutter. Kalddusjen fikk liv i Bjørnar Eltervåg og Træff-gutta som svarte med utligning bare minuttet senere.

Ti minutter senere hadde Træff snudd kampen til 1-2. Stian Rødal satte i gang et vakkert angrep og serverte Anders Stavnesli med en god mulighet. Stavnesli tok vare på muligheten og satte inn ledelsen.

Træff rotet det så litt til for seg selv og ga Sunndal straffespark. Heldigvis for Træff ble det imidlertid bom og lagene gikk til pause på stillingen 1-2.

- Da er vi heldige. Vi får veldig godt betalt i førsteomgang. Både i spill og sjanser er førsteomgangen veldig jevn. Vi gjør ikke helt jobben vi må gjøre og da blir det slik, sier Træff-treneren.

- En oppstrammer i pausen ser imidlertid ut til å være det vi trenger. I andreomgang fremstår vi langt bedre, gjør jobben og forsvarer oss godt.

I andreomgangen var det kun Træff det skulle handle om. Stian Hagbø Olsen var først ute og satte inn 1-3 på hodet. Før Aleksander Cisic og innbytter Thomas Larhammer sørget for at det ble målfest.

- Andreomgangen er godkjent. Selv om det ikke er bra nok i førsteomgang er det godt å se at vi hever oss. Vi gjør jobben vår. Slipper til få sjanser og gjør ting ordentlig. Det må vi i Træff om vi skal vinne kamper.

Om litt mer enn to uker er det seriestart for Træff med bortekamp mot Mosjøen IL 17. april.

Kampen ender 1-5 til Træff og vi er videre i NM. Scroingene kom fra Eltervåg, Stavnesli, Olsen, Cisic og Larhammer. pic.twitter.com/3XDTtODxyT

Træff-trener Magnus Oltedal. Foto: Per Tormod Nilsen