1. april sparkes Eliteserien i gang. Rundt om i det ganske land sitter nervøse supportere og følger med på treningskamper, evaluerer, noterer og diskuterer. Det er lite som kan sammenlignes med seriestart. Da man endelig får høre Eliteseriehymnen, se favoritt-laget springe ut på en, forhåpentligvis, grønn matte. Høre jubelbrølet etter årets første scoring.

Opplegg hele kvelden

I første serierunde møter Molde nabobyen Kristiansund. Det nyopprykkede laget har ikke den største tilskuerkapasiteten, noe som resulterte i få billetter til de blåhvite supporterne.  216 billetter totalt, 50 til supporterklubben Tornekrattet. På rettferdig vis ble disse delt ut gjennom loddtrekning. Mens 50 forventningsfulle moldensere setter seg på bussen i retning Kristiansund 1. april, står et hav av blåhvite supportere igjen hjemme i Møre og Romsdals fotballby. Men fortvil ikke, Tornekrattet vet råd.

Tradisjon tro, arrangerer supporterklubben "Avspark" på Reknes ungdomshus. Dørene åpner klokka 12,  og det blir fullt opplegg hele kvelden. Kampen vises på to storskjermer, det vil bli matservering, livemusikk og quiz.

- Kjekt å se kamp sammen

- Vi ønsket å gi et tilbud til dem som ikke kom seg til Kristiansund. Seriestart er en viktig dag, og jeg tror det blir kjempestas å se kampen sammen på Rekneshuset. Det vil nok fylle seg opp raskt, både her og på 1911, sier Geir Walther Sandvik, som er en av arrangørene. Lokalene har plass til rundt 150 mennesker, og Sandvik tror det vil bli en jevn strøm av folk gjennom hele dagen.

- Det er gratis inngang på Rekneshuset fram til klokka 21.00. Da blir det 150 kroner i inngangspenger, og selvfølgelig, alle rettigheter. Det er fullt mulig å sikre seg billetter i forkant på Tornekrattet sine hjemmesider, sier han.