Etter at alle utøverne i randoneeklassen hadde kommet i mål var det klart for fart og spenning i fjelltelemark. I fjelltelemark var det intervallstart fra toppen av Indergardsnebba og mål ved Silsethytta. Her var det juniorene som imponerte, og Eidsvåg IL stilte sterkt.

Juniorene Tor-Kjetil Alstad (17) og Erik Kvernberg (18) fra Eidsvåg har begge deltatt i junior-VM og verdenscup tidligere i år med gode resultater. Det var ingen tvil om at de kan sine saker, Tor-Kjetil Alstad suste inn til klart beste tid av samtlige, og slo også de i åpen klasse (valgfritt utstyr).

– Det var kjekt å slå Erik Kvernberg i dag. Erik bruker som regel å slå meg, men i dag var det endelig min tur, smilte Alstad. I fjor slo han meg med noen sekunder, i dag var det jeg som slo han med sju sekunder. Alstad vant på tida 3.40 og Erik kom inn på tida 3.47.

Rett etter premieutdelingen var det å komme seg til flyplassen, da var det senior-VM i telemark i Frankrike som sto for døra for Erik Kvernberg. Talentet fra Eidsvåg er bare 18 år, og konkurrerer allerede i senior internasjonalt.

– Jeg håper på en topp 10 plassering, da skal jeg være fornøyd, avslutter Kvernberg.

Finvær

Det var en fantastisk dag på fjellet for store og små når Batnfjord IL arrangerte Silsetrenna lørdag med base på Silsethytta. Sol fra blå himmel og vindstille ga en ekstra god stemning for både deltakere og publikum.

– Hele 77 deltakere med smått og stort er meget gledelig, sier leder i Batnfjord idrettslag, Ole Solenes.

Dagen startet med randonee, hvor starten gikk fra Silsethytta med feller under skiene opp til toppen av Indergardsnebba. Deretter gikk turen i stor fart ned til Silsethytta igjen. 3 runder totalt og omtrent 1350 høydemeter.

Reprise på fjoråret

Her ble det en spennende duell mellom Håkon Klerud Johannessen fra Romsdal Randoneeklub, Gøran Grøvdal fra Isfjorden, Håkon Ishoel fra Oppdal og Thomas Kvalsvik fra Romsdal Randoneeklubb.

Johannessen var sterkest i år som i fjor og vant på tida 1.27.00, bare sju sekunder foran Gøran Grøvdal. En sterk prestasjon av Grøvdal fra Isfjorden som vant veteranklassen. På tredjeplass kom Håkon Ishoel fra Oppdal på tida 1.28.15.

– Jeg følte jeg hadde kontroll på seieren, men Grøvdal var i hælene mine hele tida, så jeg var aldri sikker. På siste nedkjøring var jeg helt avhengig av å kjøre feilfritt forteller Johannessen etter målgang.

– En flott løype med gode tekniske innslag og variert terreng her på Silsetrenna, skryter Håkon Ishoel fra Oppdal.

I kvinneklassen ble det seier til Siri Bente Haugen fra Trondheim Randoneeklubb. Haugen har konkurrert i randonee i to år, og er allerede bitt av basillen.

– Jeg er glad i både langrenn og gå topptur, og konkurranseformen randonee blir midt i blinken for meg, forteller en blid Haugen ved Silsethytta.

Barneskirenn

I åpen klasse kom Åsleif «Oddvin» Gagnat først i mål på sterke 3.43 foran Torstein Svendgaard på andreplass på tida 3.52 og tredjeplassen gikk til Hans Petter Sundhagen på 3.55.

I dameklassen var det også de yngste som imponerte, Malin Naalsund Gaupseth (15) fra Batnfjordsøra fikk beste tid av samtlige damer. Gaupseth kom inn på den sterke tida 4:32. Lene Marie Husvik (17) fra Eidsvåg ble beste dame på telemarkski, hun kom inn på tida 4.58 og ble belønnet med bestemannspremie. I åpen klasse ble det en duell mellom svigerinnene Ingrid Morstøl og Hilde Ranheim Kvalvik, hvor Ingrid kom først i mål.

Det var også leik og moro for de minste med barneskirenn. Her var det hopping, langrenn og utfor rett ved Silsethytta. På hytta var det mulig å kjøpe seg kaffe og noe godt og bite i.

Håkon Klerud Johannessen og Gøran Grøvdal kjempet om seieren i randoneeklassen. Her har Håkon har her fått på fellene for en ny runde til toppen av Indergardsnebba med Gøran hakk i hæl. Foto: Daniel Kvalvik