Årets sesong har ikke vært helt som de foregående. Hverken for Norges langrennsstjerne Petter Northug Jr. eller Rune Malo Ødegård fra Molde. Førstnevnte har slitt med sykdom og fått hele VM-oppkjøringen ødelagt. Sistnevnte har trappet ned skisatsinga og bare gått ett norgescuprenn.

Lørdag møtes de i 30 km fristil under Norgescupstevnet på Åsen, nær Gardermoen. Og Petter Northug Jr. er ikke den eneste eliteløperen som stiller til start. Kjente navn på deltakerlista er Eirik Brandsdal, Anders Gløersen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sindre Bjørnestad Skar og flere med prestasjoner i verdenscupen.

Håper å nærme seg

- Det er veldig mange gode skiløpere med, så om jeg er på øvre halvdel av resultatlista skal jeg være meget godt fornøyd, sier Rune Malo Ødegård til Rbnett kvelden før.

Han har bare gått ett renn i Norgescupen denne sesongen, tilfeldigvis det samme som Petter Northug har gått. Da ble Northug nr. 26 og Malo Ødegård nr. 86, av de 200 deltakerne, på Sjusjøen for en måned siden.

- Jeg håper jeg er litt nærmere denne gangen, enten han havner lenger ned eller jeg kommer meg lengre opp på resultatlista, sier Malo Ødegård, men understreker at han ikke har store forventninger.

Opplading til kommende renn

- Jeg har trappet ned i år, og går bare renn når det passer, og synes ski er veldig gøy å drive med som trening. Rennet søndag er jo enkeltstart, så det blir en del tyngre enn jeg planla da jeg meldte meg på, hehe.

Søndagens er sesongens andre, men det blir flere fremover. Neste helg skal jeg gå et turrenn i Sveits, før Engadin Skimarathon i Sveits helga etterpå, som blir sesongens høgdepunkt. Deretter venter Birkebeinerrennet i midten av mars.

For Petter Northug sin del blir søndagens 30 km oppladning til den hakket mer prestisjetunge femmila i VM i Lahti neste søndag, 5.mars. Her er som kjent Northug tittelforsvarer.