For ei uke siden måtte MOI si fra seg NM-arrangementet på Skaret på grunn av snømangelen, først og fremst i hoppanlegget, og dårlige værprognoser de kommende ukene. Mamma Evy Meisingseth skulle være rennleder for langrennsdelen på Skaret. Nå blir junior-NM i stedet i Holmenkollen til helga, med hopp i Midtstubakken.

Bor i Granåsen

Aleksander er drøyt halvveis i det andre skoleåret, av fire, på toppidrettslinja for skiløpere ved Heimdal videregående skole i Trondheim. Sammen med andre tilflytta kombinertløpere og hoppere, bor han i én av brakkene til Sivilforsvaret like ved skistadion og hoppbakkene i Granåsen. Til sommeren får han selskap av broren Andreas (15), som også som kjent er blant landets mest lovende kombinertutøvere.

Meniskskade

Han mistet en treningsperiode i forsesongen, fikk problemer med venstrekneet tidlig i september og måtte fjerne menisken i midten av november. Dermed måtte han også utsette starten på rennsesongen.

– Jeg måtte vente til de to norgescuprennene i Holmenkollen forrige helg, og det blir de eneste før junior-NM. Det gikk bra i hoppbakken, men jeg merket naturligvis at treningsgrunnlaget i langrennsløypa er dårligere, sier Aleksander.

Topp fem er NM-målet

I konkurranse med de andre av de gode juniorene - også de som utgjorde det norske kombinertlaget i junior-VM i Park City i USA for tre uker siden – jakter Aleksander på en plass blant de fem beste i helgas NM.

– Det er det nærmeste målet mitt nå. Neste sesong håper jeg å kvalifisere meg til VM-laget, sier 17-åringen.

Uka etter juniormesterskapet i Holmenkollen venter et norgescuprenn på Lillehammer, og så blir senior-NM i Sprova i slutten av mars den neste store utfordringa.

PS: Andreas Skoglund (15) og Alexander Røshol Johnson (18) er de to andre MOI-løperne på startlista i helgas junior-NM.