I helga var han en av rundt 100 utøvere som måtte til Bjorli for å kjøre Tusten-rennet i storslalåm lørdag og slalåm søndag. Mathias synes det gikk ganske bra sjøl om bakken var hard og forholdene krevende.

– Vi har vært mange ganger på Bjorli. Dumt at det ikke har vært mulig å kjøre på ski i Tusten i vinter, sier 7.klassingen fra Kviltorp skole, som også bruker fritiden på fotball og friidrett.

Molde hadde med flere 13-åringer. Kristian Farstadvoll fra Sellanrå skole er en av dem som stortrives med å kjøre på ski.

– Vi er mange kompiser på min alder som er med og kjører. Helst skulle vi ha vært i Tusten. Da ville det vært med enda flere fra Molde, sier 13-åringen som får støtte fra rennleder Stig Aambø.

Skryter av Bjorli

– Helst skulle vi vært i Tusten. Det er der vi ønsker å være. Da hadde vi nok fått med flere moldealpinister. Men når vi først er på Bjorli så er det helt fantastisk. Det er lett å arrangere renn her som følge av utrolig service og nydelige forhold i bakken, sier Aambø, som er daglig leder i Møre og Romsdal skikrets.

– Sjøl om vi ofte arrangerer i Tusen, har vi også fått god erfaring i å flytte renn til Bjorli. Stort sett alle de hundre som var med kom fra Møre og Romsdal. Lørdag hadde vi også med 15 telemarkkjørere fra hele landet som var her på samling, sa Aambø, som hadde med tjue foreldre fra Molde i arrangørstaben på Bjorli.

Fornøyd, men sliten

Snøfritt i Molde, perfekt på Bjorli. Akkurat nå er det situasjonen. Rival-jenta Jenny Flemmen smilte sjøl om hun var mektig sliten etter å ha fullført den krevende løypa.

– I dag er jeg fornøyd. Spesielt med kjøringa i 2. omgang. Men nå er jeg dødssliten. Det tar på beina. Lårene er full av melkesyre etter at jeg ga alt. Lørdag ble jeg nummer tre i slalåm, sier Jenny, som havnet midt på resultatlista også i storslalåmrennet.

Sunnmøringene var i flertall og stort sett best i de fleste av øvelsene. Noen av de yngste løperne slet også med at det var steinhardt underlag enkelte steder i bakken.

Jørgen vant begge renn

For Jørgen Slettaløkken gjorde det derimot ikke noe at det var hardt og krevende. Den talentfulle og ivrige 15-åringen fra Åndalsnes slo de åtte andre løperne i sin klasse og vant begge konkurransene på Bjorli.

Raskest på Bjorli Jørgen Slettaløkken fortsetter å kjøre godt på ski. I helga vant han både slalåm og storslalåm. Foto: Hugo Tingvoll

– Jeg er fornøyd. Det gikk fint i dag. Forholdene er kjempebra. At det er hardt gjør det bra å kjøre. Det gikk greit, sjøl om spesielt en port var litt vanskelig. Neste helg er det renn på Stranda. Hovedlandsrennet på Hafjell er vinterens store mål. Pallen er det store målet, men topp fem er også veldig bra, sier vinneren fra Rauma Alpin.

– Dårlig, var Philip Storbråtens kommentar da han kjørte i mål etter søndagens slalåmrenn. Lørdag vant 13-åringen fra Rauma storslalåmkonkurransen, men i går var det en stygg feil i første omgang som gjorde Philip misfornøyd med sin egen prestasjon.

PS: Alle resultatene leggges ut på hjemmesiden til MOI.

Jenny Flemmen fra Sportsklubben Rival var fornøyd med egen innsats på Bjorli i helga. Foto: Hugo Tingvoll
Rennleder Stig Aambø er imponert over ferdighetene til mange av fylkets unge alpinister. Foto: Hugo Tingvoll