Deltakerne kom fra Trøndelag i nord til Søre Sunnmøre. Mange hadde nok en stri tørn på vegen til Tresfjord i et forrykende snøvær, men alle kom trygt fram.

Konkurransearenaen var ridehallen i det flotte anlegget til Lene Wenaas på Rypdal. Denne gangen ble det ikke utpekt vinnere. I stedet fikk deltakerne med seg poeng til neste runde. Det skal være to samlinger til, i mars blir det kåring av cupmester.

Jentedominans

Alle deltakerne hadde islandshest, og på hesteryggen var jentene i stort overtall. Det var også noen gutter med, men hest og jenter er en uslåelig kombinasjon.

Prestasjonene ble grundig vurdert av de tre dommerne; Elisabeth Sylte, Torgeir Stene og Stigur Sæland.

Miljø og samarbeid

Islandshestmiljøet står sterke i Tresfjord og Vestnes, og nye krefter kommer stadig til. Ingrid Marie Larsen og Ingvild Brastad er to av disse, som har holdt til på hesteryggen siden de var småjenter. Disse to var nå stevneansvarlig.

Begge roser samarbeidet med Lene Wenaas. De har inngått en avtale der de deler både inntekter og utgifter likt, og forteller at de kommer til å gå med overskudd på dette stevnet.

I anlegget er det også oppholdsrom og kantine, og de frammøtte hadde det både varmt og behagelig sjøl om snøen lavet ned ute.

Landslaget og NM

Ingrid Marie Larsen har deltatt flere ganger på landslaget for ungryttere, dette er målet også i 2017. De tre vintercupene er en del av grunnlaget for uttakingen, sammen med stevner både på Østlandet og i Tresfjord, der skal være norgesmesterskap i juli.

Nytte og glede

Ingrid utdanner seg nå til sjukepleier og er dagpendler mellom Tomrefjord og Molde. Når hun kommer heim, er det opp på hesteryggen 4–5 ganger i uka, i tillegg til et par turer i sulky.

– Jeg har holdt på med dette siden jeg var fem. Det er blitt noen fall fra hesteryggen og et par hjernerystelser, men ingen alvorlige skader eller brudd, smiler Ingrid Marie.

Ingvild Brastad (24) jobber som vernepleier i Vestnes kommune og bor på Furland. Hun har både glede og nytte av hestesporten. Hesten kan også brukes i jobben til trening og mestring for de hun jobber med.

Arrangementet i Tresfjord ble prikkfritt avviklet, og det vanket ros fra deltakerne.

– Dette har gått veldig bra. Tilbakemeldingene er gode, sier Ingvild Brastad etter at stevet er over og alle har dratt heim.

Fra konkurransene i Sparebank Møre vintercup i Tresfjord. lørdag. Foto: Olav Skjegstad
Ingrid Marie Larsen satser på å komme på landslaget også denne sesongen. Foto: Olav Skjegstad