(Molde – Nybergsund IL Trysil 1-1) Molde 2 avsluttet sesongen med poengdeling mot Nybergsund.

Molde 2 har vært klar for nedrykk et par uker, og lørdagens serieavslutning var sånn sett betydningsløs. Også Nybergsund var på mange måter ferdigspilt, ettersom de allerede hadde berget plassen i 2. divisjon.

Ola Ormset Husby og Kaimar Saag scoret ett mål i hver sin omgang, og dermed endte det 1-1 i en svært jevnspilt kamp på Aker stadion.

– De fleste spilte semifinalen i junior-NM tirsdag, noe vi kanskje bar litt preg av mot slutten. Det var en ubetydelig kamp resultatmessig, men jeg syns guttene ga det de hadde uansett. Det fungerte bra, og det var en jevn kamp mot et godt lag, sier trener Daniel Berg Hestad til Rbnett etter kampen.

– Har tatt for lite poeng

Han er ikke helt fornøyd med hvordan hans første sesong på trenerbenken har gått, og skulle helst sett at Molde 2 havnet noe høyere på tabellen.

– Vi har tatt litt for lite poeng. Vi har tapt mange jevne kamper, og første halvdel av sesongen var for dårlig. Da slapp vi til for mye, og greide ikke å få skapt nok sjanser selv, sier Molde 2-treneren.

– Men guttene har utviklet seg, og de siste ukene har vært bra. Høstsesongen har vært mye bedre enn vårsesongen. Det har nok hatt litt å si at vi har fått med litt flere A-lagsspillere, men de som har vært med har jobbet steinhardt hele tida. At så mange har vært skadefrie har for eksempel vært viktig, fortsetter Berg Hestad.

Tror på god 3. divisjon

Neste sesong venter 3. divisjonsspill mot blant andre Træff og Brattvåg. Berg Hestad tror ikke tilværelsen i en divisjon lavere skal få for stor betydning for utviklingen videre. Neste sesong legges seriesystemet om, som betyr at halvparten av årets 2. divisjonslag spiller 3. divisjon neste år. Dermed vil det være mange gode lag i nye 3. divisjon.

– Jeg tror nye 3. divisjon vil bli en bra kamparena. Nivåmessig blir det nok et lite steg ned, men det kommer uansett til å bli en bra utviklingsliga, mener Berg Hestad.

Vi fulgte kampen direkte:

Nedrykk

Tabellmessig er kampen betydningsløs for hjemmelaget. Molde 2 er allerede klar for nedrykk, og havner på 12.-plass i sin avdeling uansett utfall av dagens kamp.

Nybergsund har på sin side allerede sikret plass i neste års 2. divisjon, og kan i teorien havne på tredjeplass om de slår Molde 2, samt har de andre resultatene med seg.

Siste gang?

Både Pape Pate Diouf og Agnaldo er med i startoppstillingen til Molde 2. Ingen av dem har fått spilletid for A-laget denne høsten, og dette kan være den siste gangen du får se dem i MFK-trøya. Pape har utgående kontrakt og Agnaldo selv har åpnet for klubbskifte etter sesongen.

Molde 2s lag: Neydson da Silva – Elias Mordal, Thor-Olav Moe, Kristian Strande, Simen Bakkemyr Hagbø – Eman Markovic, Ola Ormset Husby, Tobias Hammer Svendsen, Agnaldo – Erik Rotlid, Pape Pate Diouf.

Vi følger kampen her – fra klokka 13 (trykk F5 for oppdatering):

1 min: Kampen er i gang.

5 min: Bortelaget får kampens første sjanse. Eivind Tøråsen får headet mot mål etter et innlegg, men Neydson da Silva redder. Like etter prøver Agnaldo seg med et skudd fra distanse, men ballen går like over.

8 min: Kjempesjanse for Molde 2! Erik Rotlid kriger seg forbi to Nybergsund-spillere, og er så godt som alene med keeper. Spissen blir imidlertid såpass presset at han tupper ballen utenfor.

26 min: Eman Markovic får ballen ved midtstreken, og setter fart mot mål. Han drar seg mot 16-meteren, men avslutter like utenfor.

31 min: 1-0! Ola Husby drar seg innover, og får skutt fra knappe 20 meter med venstrefoten. Markkryperen sniker seg inn ved den bortre stolpen.

45 min: Da tar lagene pause etter en jevnspilt omgang. Ingen av lagene har imponert nevneverdig, men det er ikke ufortjent at Molde 2 leder 1-0.

46 min: Kjempesjanse for Molde 2 umiddelbart i andre omgang. Pape Pate Diouf kommer inn i feltet og skyter i stolpen!

55 min: Hermann Bolsønes Svendsen erstatter Tobias Hammer Svendsen.

60 min: Niklas Rekdal, sønn til Kjetil, byttes inn for Nybergsund.

67 min: 1-1! Nybergsund kontrer, og Kaimar Saag får en god pasning i bakrom. Han runder målvakt, før han setter ballen i mål fra skrått hold.

72 min: Stor mulighet for bortelaget etter et innlegg. Like etter byttes Adnan Dudic inn for Erik Rotlid for Molde 2.

84 min: MFK-keeper Neydson da Silva står for kampens prestasjon når han varter opp med en herlig reakajonsredning etter skudd fra kloss hold.

90. min: Kampen er slutt og ender 1-1.

Både Pape Pate Diouf og Agnaldo er med i startoppstillingen til Molde 2 i dag. Dette er serieavslutningen i 2. divisjon. Foto: Bjørn Brunvoll