Kan Smøla rykke opp til 5. divisjon? Eller kan de hjelpe Eide til å rykke opp? Eller blir det Smøla som tar pokalen?

Det er spørsmålene før søndagens sluttspillkamp mellom Skåla og Smøla. I samarbeid med lokalavisa Nordvestnytt på Smøla sender vi kampen direkte her fra klokka 13.30 søndag. Kampen starter klokka 14.

Skåla, Smøla og Eide vant hver sin 6. divisjonsavdeling, og nå avgjør de hvem som blir kretsmester i 6. divisjon. Vinneren skal møte Måndalen, som tok 10. plassen i 5. divisjon.

Endringen med å gå fra fire til to 2. divisjonsavdelinger forplanter seg nedover seriesystemet, slik at det er ekstra tøft å rykke opp i år.

TV-sending

Smøla har det beste utgangspunktet før den avsluttende kampen søndag. Smøla har slått Eide 3-1, mens Eide har slått Skåla 4-0. For at Skåla skal ta 1. plassen, trenger de 6-0 eller mer på hjemmebane mot opprykkskåte smølaværinger. Om Skåla vinner med mindre, er det Eide som får sjansen mot Måndalen.

Nordvestnytt på Smøla har satset stort på 6. divisjon - eller Verdens beste liga, som de kaller den. De har direkte tv-sendinger fra kampene. Og i dag deler de den med Rbnett.

- Satsingen vår på tv-sendinger fra 6. divisjon startet med et veddemål. Siden har det bare ballet på seg, så nå kjører vi full 3-kameraproduksjon med meg som kommentator. Og så har vi ekspertkommentator i tillegg, sier redaktør Ivar Torset i Nordvestnytt.

Toppoppgjøret

- Avisa dekker både Aure og Smøla, og det har hard kniving mellom lagene våre, Smøla og Ertvågsøy. Og sendingene er populære. Sist hadde vi 2592 seere. Det er ikke verst når det bor 2200 innbyggere på Smøla! Og vi hadde seere fra alle verdensdeler! Jeg hørte også en historie fra en pub i Bergen der det ble avstemning om hvilken kamp de skulle vise. Da måtte Liverpool vike!.

Nå gleder Torvik seg til å reise til Skåla-banen for å lage TV.