I en pressemelding sendt ut en drøy time etter deres første seier i 1. divisjon søndag kveld, skriver Molde HK Elite at trener Morten Holmen og hans samboer, keeper Hanne Frandsen, sier opp kontrakten.

– Vi må innse at det sportslige opplegget i Molde HK Elite ikke har blitt slik vi hadde sett det for oss, sier den danske treneren i pressemeldingen.

Dette skal være årsaken til at de har sagt opp avtalen.

Elendig start

Molde tapte sine tre første kamper i 1. divisjon, men fikk en opptur da de onsdag slo Oppsal i cupen, og dermed sikret seg avansement til kvartfinalen. Avgjørelsen om å dra fra Molde er trolig tatt lenge før dette. Klubben skriver i hvert fall følgende i pressemeldingen:

«Molde HK Elite syns det er trist at Morten og Hanne har tatt denne beslutningen, men respekterer deres avgjørelse. Vi har siden 1. september gjennom flere møter fremmet ønske om de kunne endre sin beslutning».

Blir til desember

På grunn av oppsigelsestiden de har med klubben, blir begge to i Molde fram til 1. desember.

– Det er viktig å slå fast at alt er foregått i god dialog med klubben i denne prosessen og det er ingen «bad feelings» fra vår side, sier treneren i en kommentar.

Klubben jobber nå aktivt med å hente inn erstattere for både Morten Holmen og Hanne Frandsen, skriver de i pressemeldingen.

«Ut over dette har ikke styret og spillere i Molde HK Elite noen kommentarer», heter det. Heller ikke treneren ønsker å gi noen kommentar ut over det som fremkommer i pressemeldingen.

Holmen har ikke besvart Romsdals Budstikkes henvendelse søndag kveld.

Keeper Hanne Frandsen er samboer med treneren. Hun har også terminert kontrakten og forlater Molde samtidig. Foto: Erik Birkeland