MFKs anvendelige Petter Strand hadde spilt i samtlige serierunder, bortsett fra den første, før lørdagens oppgjør mot Rosenborg. Bergenseren hadde startet alle seriekampene siden den fjerde runden, men måtte finne seg i å bli plassert på benken av Ole Gunnar Solskjær til storoppgjøret.

Han fikk heller intet innhopp, og innrømmer at det var tungt å bli vraket.

– Ja, selvfølgelig. Jeg følte det som at jeg ble vraket. Det er vanskelig å spille hver eneste kamp, men det er kjipt når du blir satt ut av laget, sier Strand til Rbnett.

Frisparkperle

Søndag var han imidlertid i aksjon igjen med MFK-drakta på seg på Aker stadion. Denne gangen for Molde 2 i 2. divisjonskampen mot Hønefoss.

Da hjemmelaget hadde misbrukt et tosifret antall store muligheter, og kampen så ut til å ende med 1-1, fikk Molde 2 frispark i gunstig posisjon rundt 20 meter fra mål. Petter Strand stilte seg opp, og skrudde ballen i en perfekt bue rundt muren og i nettet.

– Ballen la seg fint rundt muren, ja. Jeg så ikke akkurat hvor ballen endte, men fikk i alle fall med meg at den gikk i mål. Det har vært en stund siden forrige frisparkmål nå. Jeg øver mye på det, så det var på tide, sier Strand.

Sjansebonanza

Før det hadde Ole Petter Berget sendt bortelaget i føringen etter en god Hønefoss-kontring. Sander Svendsen utliknet midtveis i den andre omgangen, men hadde sammen med flere av lagkameratene også misbrukt flere store sjanser. Fire ganger smalt det i treverket bak Hønefoss-målvakt Kris Devaux, som for øvrig spilte en meget god kamp.

Men på Strands frisparksuser måtte han kapitulere. På overtid havnet nok en ball i mål bak ham, da Eman Markovic fikk æren av å sette inn 3-1 etter at Molde 2 fikk rom å kontre i.

– Det er kanskje rart å si det ettersom seiersmålet kom så sent, men jeg følte egentlig at vi hadde kontroll hele veien. De var mer slitne enn oss utover i kampen, og vi spilte med ro og stresset ikke. De hadde kanskje et par småsjanser, men vi hadde mange store, forteller Strand.

Seieren gjorde at Molde 2 passerte Rosenborg 2 på tabellen, men laget ligger fortsatt tredje sist i sin 2. divisjonsavdeling. Opp til Brattvåg på trygg grunn er det elleve poeng, og med fire kamper igjen å spille ser det mer eller mindre umulig ut for Molde 2 å berge plassen i 2. divisjon.