Fjøra lå bare to poeng bak Træff på fjerdeplass før lørdagens 3. divisjons-oppgjør, og det var derfor en viktig kamp for begge lag med tanke på slutt-tabellen i høst.

Det kunne virke som om spillerne hadde nettopp det i hodet da de startet kampen. Tempoet var lavt, og treffprosenten likeså. Kampen var jevnspilt, men etter hvert tok Træff mer og mer tak i kampen og spesielt på dødballer var de farlige.

Backenes dag

Drøyt midtveis i den første omgangen var det nettopp på en dødball at hjemmelaget skulle få betalt. Etter et langt innkast ble det litt klabb og babb inne i Fjøras straffefelt. Ballen havnet til slutt på 16-meterstreken, der Rolf Andre Bratli kom stormende. Han ladet kanonen, og smelte ballen i mål ved den bortre stolpen – hans første scoring for Træffs A-lag.

– Det var en fin ball, som la seg fint til rette. Da var det bare å håpe på det beste og knalle til. Det var en grei scoring, og utrolig deilig at den gikk inn, sier Bratli beskjedent til Rbnett.

Men Træffs andre backspiller, Anders Hagset Stavnesli, ville ikke være noe dårligere. Da timen var spilt kom Træff på et fint angrep. Aleksander Cisic vartet opp med et lekkert forarbeid, og serverte ballen på åpent mål til Stavnesli. Han takket og bukket, og bredsidet ballen enkelt i mål.

Fast plass

Bratli ble etter kampen kåret til banens beste spiller, men 17-åringen var, som ved beskrivelsen av scoringen, kledelig beskjeden om egen innsats.

– Jeg har spilt bedre kamper, for å si det sånn. Det gikk sånn midt på treet, sier han.

Han er i sin andre sesong med Træffs A-lag, men det er først i år at han for alvor har fått mye spilletid.

– Det går bare bedre og bedre. Jeg visste at sjansen ville komme, så nå gjelder det bare å prestere når jeg kan. Det har gått brukbart til nå, sier venstrebacken.

Kampen endte med 2-0-seier til Træff, som dermed økte luka ned til Fjøra til fem poeng.

Træffs lag (3-5-2): Sivert Viken Beinset – Bjørnar Eltervåg, Stian Hagbø Olsen, Lars Ramberg Hauso – Anders Hagset Stavnesli, Ola Eloranta (Øyvind Øverås fra 69), Ionel Armean (Stian Berg Rødal fra 65), Alexander Jonassen, Rolf Andre Bratli – Aleksander Cisic (Simen Tangen fra 89), Arne Amar Kotlica (Alla Abdallah fra 79).