Langfjorden Fotballklubb markerer sitt 40-årsjubileum denne helga. Fredag tjuvstartet fem lokale bedrifter feiringa med en overraskelse: Et tribuneanlegg på Åfarnes stadion til en verdi av 115.000 kroner.

Tribunen ble montert torsdag kveld, mens de fleste i Langfjorden Fotballklubb var på Aker stadion for å feire seg selv med pølsefest under kvinnelandskampen mellom Norge og Kasakhstan. Leder Lillian Dahle er overveldet over den spesielle gaven.

- Dette er helt fantastisk. Det skulle vel egentlig være en overraskelse for meg også, men av praktiske årsaker ble jeg involvert. Helt utrolig at folk utenfor klubben tar tak og sørger for denne gaven til oss. Her er det et samarbeid mellom ulike bedrifter som har ført til at vi har fått en tribune på Åfarnes stadion. Det har vært fleipet med dette det siste året siden vi har fått oss nytt og fint stadion, at det er bare tribune som mangler. Men ingen har vel tenkt at det skulle bli reelt. Men nå står tribunen her og det er helt fantastisk. Engasjementet rundt LFK er rett og slett rørende. Tusen takk, sier Lillian Dahle i en pressemelding.

- Gaven har vært holdt hemmelig helt til det siste, kun noen få sentrale personer fra klubben har vært involvert for at alt skulle gå riktig for seg med tanke på blant annet plassering og hvilke sponsorer som kunne være aktuelle. Min erfaring er at tribuner er et godt sponsorobjekt, og tribunen var fullfinansiert på få dager, sier Svein Frode Heen i SeacaTec.

Tribunen er av merket «Norgestribunen» som leveres av SeacaTec på Veblungsnes og produseres av Sandnes Rør AS i Isfjorden.

Det jobbes i kulissene for at landslagsspillere skal få seg en god lunsj. Signy Frick og Daniel Frick jobbet med å lage lunsjen på Strandheim som skulle serveses på Åfarnes skole.

Fredag er også kvinnelandslaget på besøk på Åfarnes stadion for å trene og spise lunsj med Langfjordens J16-lag, som vant Norway Cup i sommer. Langfjorden Fotballklubb feirer seg selv med en rekke aktiviteter lørdag: Seriekamp for J16 mot Molde, fotballskole med MFK for barn og offisiell åpning av kunstgressbanen.

Dagen avsluttes med showkamp mellom Langfjordens eget jubileumslag og «Norge» med tidligere landslagsspillere i startoppstillinga. Dommer er Svein-Erik Edvartsen og speaker er Svein Graf. Blant gjestene lørdag er fotballpresident Terje Svendsen, FIFAs Kjetil Siem som var LFKs første formann og styreleder Evy Austad i fotballkretsen.