Molde 2-trener Thomas Mork tror imidlertid ikke det dreier seg om en ny alvorlig skade for den svært skadeutsatte lynvingen.

– Det gjenstår å høre litt med fysioterapeutene om hva de tenker. Jeg tror Joshua var litt føre var, og at det ikke dreier seg om en alvorlig skade. Det var hans eget valg at han forlot banen. Han kjente noe i det ene låret, og ville ikke ta noen sjanser, sier Mork til Rbnett etter kampen.

– Er det forsvarlig å la ham spille kamp under et døgn etter at han var i aksjon for førstelaget – særlig med tanke på hans skadehistorikk?

– Han skulle uansett bare spille én omgang. Avtalen var at han skulle byttes ut med Fredrik Aursnes i pausen. Nå ble det byttet bare framskyndet i stedet. Han har en ekstremt eksplosiv muskulatur, så da han kjente det lugget litt i låret, var det like greit å forlate banen, sier Mork.

– Frykter du at dette gir han et nytt langt skadeavbrekk?

– Nei, jeg tror ikke han blir lenge ute. Vi får gi det litt tid, og se hva det er som faktisk har skjedd. Men jeg tror han tok et voksent valg. Han ville ikke «pushe» noe, og forlot banen med det samme han kjente noe i låret, sier Mork.

– Gode på gjennvinning

Molde 2 serverte en meget god forestilling, og lekte tidvis med Strindheim på Aker stadion. Flere førstelagsspillere var med og markerte seg både med scoringer og andre finesser.

Thomas Amang sto for to av målene, mens Tobias Hammer Svendsen, Agnaldo og Sander Svendsen sto for ett hver. Seiersmarginen kunne faktisk vært enda større om hjemmelaget hadde vært mer effektive.

– Det ble lekent etter hvert. Men grunnlaget for seieren la vi i 1. omgang. Da gjorde vi jobben til det fulle, og var gode på gjenvinning. De bak i forsvaret sørget for at vi holdt trykket oppe, og vi fikk gjort unna grovarbeidet, sier Mork.

Hælspark og finter

Utover i den andre omgangen ble Strindheim-spillerne slitne, og det åpnet seg store rom mellom dem. Det utnyttet pasningssterke Molde 2-spilleren, som dro fram hælspark og lekre finter.

– Det ble nesten litt i overkant til tider. Men når de hadde spilt en så bra kamp, så måtte de nesten få lov til å leke litt. Det var artig å se på, og man så at Strindheim-spillerne fikk nok. Til og med den ene av midtstopperne der fikk krampe, sier Mork.

Molde 2 ligger fortsatt nest sist i sin 2. divisjonsavdeling, med sine 18 poeng. Seieren gjør at laget har en viss kontakt med lagene foran, men opp til Brumunddal på trygg grunn er det fortsatt ti poeng. Halvparten av de 14 lagene i divisjonen rykker ned.

Slik var kampen

1 min: Kampen er i gang.

9 min: Thomas Amang kommer til kampens første småfarlighet. Spissen ruver i lufta på et innlegg fra Joshua Gatt, men header over mål. Jevn åpning på kampen.

14 min: Gatt bruker farta si, og en Strindheim-spiller må ty til ulovlige midler for å stoppe ham. Amerikanere svarer med et klapp med håndflata i ansiktet på trønderen, og er nok heldig som slipper unna uten kort. Strindheim-spilleren blir imidlertid belønnet med gult kort.

23 min: Så er Gatt ferdigspilt. Den skadeplagede amerikaneren forlater banen mens han rister på hodet og tar seg til baksiden av låret. Inn kommer Fredrik Aursnes.

27 min: 1-0! Strindheims målvakt roter, og Agnaldo triller inn ledelse for hjemmelaget.

33 min: Thomas Amang får gult kort etter gjentatte forseelser.

36 min: 2-0! Tobias Hammer Svensden header inn 2-0 etter at bror Sander har driblet seg forbi 2-3 Strindheim-spillere. Assistentdommeren vinker for ett eller annet, men dommeren godkjenner målet etter en prat med mannen på linja.

45 min: Da tar lagene pause. Molde 2 har vært klart best, og leder fortjent 2-0. Like bra er det ikke at Joshua Gatt forlot banen med skade midtveis i omgangen. Det er foreløpig usikkert hva som skjedde med amerikaneren, men han tok seg til baksiden av låret og ristet oppgitt på hodet da han forlot banen.

49 min: 3-0! Fantastisk Molde 2-kontring. Sander Svendsen setter fart etter at Strindheim har hatt hjørnespark. Han finner Eirik Hestad, som bruker en berøring på å gi Thomas Amang åpent mål å score på. Amang gjør ingen feil, og bredsider inn 3-0.

55 min: Amang får en kjempesjanse til å score igjen. Han kommer stormende inn i feltet og får skutt etter et godt innlegg fra Elias Mordal, men Strindheims sisteskanse redder mesterlig.

60 min: Thomas Amang med dagens svakeste prestasjon. Spissen runder keeper etter en perfekt ball i bakrommet. Inne i 16-meteren skal han bare bredside ballen i åpent mål, men i stedet treffer han på utsiden av stolpen.

67 min: 4-0! Amang får nok en ball i bakrom, og nok en gang kommer han seg forbi målvakta. Denne gangen tar han imidlertid ingen sjanser og fører ballen nesten til fem-meterstreken før han setter ballen i mål.

72 min: Martin Ove Roseth feller en Strindheim-spiller, og får korrekt gult kort.

74 min: 5-0! Sander Svendsen tar med seg ballen og banker til fra 20 meter. Ballen går oppe i det høyre krysset. En herlig scoring. Samtidig byttes Eman Markovic inn for Thomas Amang.

79 min: Ola Ormset Husby erstatter Elias Mordal, som for øvrig har spilt en meget god kamp på høyrebacken.

89 min: Eirik Hestad får det gule kortet etter en sklitakling.

90 min: Slutt! Det ender med 5-0-seier til hjemmelaget.