I helga vil nærmere 1000 fotballspillere i alderen fem til 14 år være innom fotballanlegget i Årølia for å spille Rival Cup. Lagene kommer fra hele fylket, men naturlig nok med en klar overvekt av lag fra Romsdal.

– Vi er veldig godt fornøyd med oppslutningen. Det er en betydelig økning siden i fjor, og særlig i de yngste klassene er det økning, sier leder Frode Jünge i turneringskomiteen.

Siden januar

Jünge og staben hans har jobbet siden januar med planleggingen for den 22. utgaven av cupen. En utfordring er at det skal spilles kamper både i treer-fotball, femmer og sjuer.

– Det er en utfordring nå det er så stort spenn i alderen, for eksempel å få merket opp banene skikkelig. Men for meg er det som å gå til dekket bord. Det er en meget dyktig og erfaren stab som har jobbet med dette, og mange foreldre og frivillige som stiller opp og gjør en kjempejobb, sier Jünge.

Det er ikke bare lagene og spillerne det skal legges til rette for, her blir det mange foreldre, besteforeldre og søsken også.

– Mye venting mellom kampene er noe vi prøver å unngå. Det er sånt som betyr mye for besteforeldre med slitne bein.

Da vi besøkte Årølia var dugnadsarbeidet i full gang. Mål ble gjort i stand, baner merket opp og det nye datasystemet for publikum til å følge med på kampoppsett, resultat og premieutdeling ble testet.