Molde FK – Træff/Gossen 2-0, Aker Stadion: Onsdag kveld var det lokalderby på Aker Stadion. Moldes damer tok i mot Træff/Gossen til en viktig kamp i andre divisjon. Gjestene sliter i bunnen av tabellen, mens Molde ønsker å klatre oppover fra midten.

Det var en jevn start på første omgang, men etter en vel halvtime spilt kom det to kjappe scoringer for hjemmelaget.

Banket til

Først ut var Kristin Sporsheim. Molde fikk en corner og Mia Merlid tok dødballen. Hun fant Sporsheim bak i feltet. Kanten fikk kontroll på ball og plasserte den i nettet fra kloss hold.

Bare minuttet etterpå doblet hjemmelaget ledelsen til 2-0. Midtbanespiller Mari Wenaas banket til fra distanse. Træff/Gossen-keeper Selina Sæthermyr var på ballen, men kunne ikke stoppe den fra å havne i nettet.

– Etter scoringene tar Molde helt over i første omgang. Vi er litt mer med etter pause, men resultatet lyger ikke. De fortjente å vinne i dag, innrømmer Træff/Gossen-trener Roy Helle.

Skryter av motstander

Træff/Gossen er nest sist på tabellen og må begynne å ta poeng. Det nyopprykkede laget spås muligheter etter dagens tap av motstanderens trener Jørund Svensli.

– Hvis de spiller som i dag så klarer de seg. De har bra struktur, og har noen gode spillere fremover med fart i beina. Så honnør til et ungt Træff/Gossen-lag. De fortjener å ta poeng fremover, sier Svensli.

Med sitt kompakte forsvarsspill, og lange baller fremover når de vant ballen, gjorde gjestene det vanskelig for Molde å spille sitt spill. Selv om det til tider fungerte bra, så var ikke Helle fornøyd med det han så.

– Vi har mange gode spillere, med god teknikk. Det er et hakk opp fra hva spilte mot i fjor, men vi har ingen målsetting om å spille direkte. Vi ønsker å spille fotball vi også, sier Træff/Gossen-treneren.

Sjansefattig andreomgang

Etter pause var det få muligheter til begge lag. Træff/Gossen tok tidlig initiativ, og kontret på venstresiden bare minutter etter pause. Alida Laureen Hallberg kom seg inn i boksen og avsluttet fra skrått hold. Ballen gikk like over mål.

Fem minutter senere viste gjestenes keeper seg frem. Et skudd fra 2-0 målscorer Wenaas gikk via en forsvarer. Keeper Sæthermyr var allerede gått den ene veien, men oppfattet situasjonen raskt og reddet på strek.

Etter dette var det en stillingskrig på Aker Stadion. De store sjansene uteble. Begge lag fikk noen muligheter de siste minuttene før slutt.