Romsdals-jentene fikk tildelt et frispark fra omlag 25 meter, og Dahle lot seg ikke be to ganger. Elleville Langfjorden-spillere kunne dermed løfte den aller største pokalen på Ekebergsletta. Det var kaptein og matchvinner Dahle som mottok beviset på at Langfjorden nå er Norway Cup-mester for J16 i 2016.

– Dette var helt utrolig, det har ikke gått helt opp for oss ennå, sier Dahle, flankert av Oline Kavli Ree og Isabel Flovik Holm.

– Fantastisk og ubeskrivelig, legger Ree til.

Overasket over eget nivå

Jentene forteller at de ikke hadde noen som helst tro på at de kunne gå til topps i turneringen før de reiste nedover til Oslo.

– Vi hadde ambisjoner om å vinne gruppen vår. Og det gjorde vi jo, sier Flovik Holm.

– Vi hadde forventet at vi skulle gjøre det godt, men det var første etterhvert som turneringen nærmet seg slutten at vi fant ut hvor gode vi faktisk er, legger Dahle til.

Jentene sier de hadde tro på egne ferdigheter, men det var først etter åttedelsfinalen mot Bækkelaget de skjønte eget potensiale.

– Kampen mot Bækkelaget var den hardeste. Da vi slo dem skjønte vi at vi kan slå alle, sier Ree.

Oppskriftsmessig

Trener Johan Skomsø er veldig fornøyd med hvordan turneringen har utartet seg.

– Vi dro egentlig nedover med en sosial profil, men etterhvert som vi har sett hvordan det har utartet seg har ambisjonsnivået endret seg.

– Vi trenerne hadde bestemt oss for å ikke legge noe press på jentene, det har vært de selv som har stilt krav og ambisjoner etterhvert som resultatene har gått vår vei. Nå vil jeg faktisk si at vi vant oppskriftsmessig, sier Skomsø.

Laget hadde egentlig bestilt reise hjem fredag, men disse billettene forble ubrukte. Nå har de jobbet iherdig og skaffet skyss hjem for hele laget. Selv om ambisjonene i utgangspunktet ikke var de største sier Skomsø at de visste at laget er veldig godt.

– Vi har hele tiden vært klar over hva som ligger av potensiale i jentene. Da er det gøy at de selv har merket dette og lagt press på sine egne skuldre. Og ikke minst at de har taklet det så godt.

Pizzafest

Etter finalen sa en av jentene til TV2 at hun ønsket å feire med pizza. Det tok Rauma Energi på ordet og har sponset jentene med 4000 kroner til pizza.

– Nå skal vi ut å spise pizza og kose oss. Så skal vi reise hjemover etterhvert, sier Skomsø

Dersom jentene rekker hjem i tide har det vært snakk om at de skal opp på scenen under Rauma Rock.

– Vi får se hva vi rekker. Dersom det er mange nok som er kommet hjem og vi har energi, skal du ikke se bort i fra at vi dukker opp på scenen sent i kveld, sier Skomsø.

Lokaloppgjør

Kampen var et lokaloppgjør mot Blindheim fra Ålesund. Der hvor Langfjorden hadde kommet seg nogenlunde komfortabelt videre til finalen, hadde motstanderlaget slitt seg gjennom sluttspillet, og blant annet vært gjennom to straffekonkurranser på veien.

Det var imidlertid været som skulle sette aller størst preg på kampen. Regnet høljet ned i forkant av kampen, og fortsatte i hele oppgjøret. Det var store vanndammer rundt omkring på banen, noe som ved et tilfelle skulle redde Langfjorden fra baklengsmål. Ti minutter ut i andre omgang ble kampen stoppet på grunn av lyn og torden, og spillerne måtte løpe i sikkerhet.

Stangskudd

Allerede før minuttet var gått hadde Langfjorden truffet stengene to ganger, og var uheldige som ikke tok ledelsen. Resten av omgangen bar stort preg av overvann og begge lag forsøkte tidvis å løfte ballen og spille langt, uten at noen lykkes nevneverdig.

Rett før pause hadde Blindheim en gigantmulighet. Ballen var på vei mot mål, og hadde det ikke vært for vannet hadde det stått 0-1 da lagene gikk til pause.

Langfjorden hadde et lite overtak i første omgang, og fortsatte med et lite overtak i andre, men det var ikke før etter kampen hadde blitt avbrutt i tre minutter, at avgjørelsen skulle komme. Langfjorden fikk et frispark på 25 meter og kaptein Guro Dahle skøyt ballen utakbart for keeper i Blindheim-målet. Dette ble også kampens eneste mål.

Ellevill jubel

Klissvåte spillere kunne slippe jubelen løs da dommeren blåste av kampen og Langfjorden sto igjen som vinnere av finalen. Dahle sa til TV2 etter kampen at det hadde vært vanskelige spilleforhold, men at spillerne hadde stått på og jobbet hardt tross de vanskelig forholdene.

– Vi vet vi er gode nok til å slå de aller fleste dersom vi spiller opp mot vårt beste, sa Dahle etter kampen.