Onsdag kveld skrev Eva-Brit Mauseth et innlegg på sin private Facebook-side hvor hun tar et oppgjør med deler av «Moldepublikumet» som stadig kritiserer MFK nå som laget sliter sportslig.

– Publikum må ta seg sjøl i nakken. Det sies altfor mye stygt og usensurert på stadion og i stadionområdet, som slettes ikke er bra, utdjuper hun til Rbnett.

– Litt piping i kampens hete må tåles, men når man bruker fryktelig stygge ord om enkeltspillere lar en del det gå altfor langt, poengterer hun.

Krattet er bra

Hun skriver på Facebook at hun også må gå en runde med seg sjøl, som mange andre. Men Tornekrattet får skryt.

– «Krattet» er fantastiske og synger og klapper og støtter laget i to ganger 45 minutt, og har ikke kommet med flere ytringer enn de må få lov til, mener hun, som var leder for Tornekrattet fra 2007 til 2012.

Når det gjelder hva klubben kan gjøre for å få skuta på rett kjøl igjen, har Mauseth også sine meninger.

Tror ikke på trenerbytte

– Det MFK har hatt tradisjon for å gjøre når det går dårlig er å bytte trenere, men jeg ser ikke den komme nå. Det er nok ikke alltid løsningen. Treneren har ikke totalansvaret, jeg synes at et såpass stort trenerapparat i klubben burde vært på høgden for å takle utfordringene ved så mange salg som det har vært.

– Jeg har ikke lyst å peke på enkeltspillere, her er det et helt lag som kollapser. Det har vært noen rare disponeringer, jeg lurer på hvorfor man ikke har satset på en fast ellever som kan gi spillerne trygghet. Det er på tide at det som sitter mellom ørene til spillerne får seg et par øvelser, det finner mange profesjonelle som kan utfordre dem på det. Man må se etter ting som kan få hull på byllen, sier Mauseth.

Grunn til å ha forventninger

Noen vil mene at publikum i Molde har vel høye forventninger. Mauseth mener supporterne har all grunn til det.

– Kanskje har vi store forventninger. MFK er en stor klubb sjøl om vi bor i en liten by. Det er uforståelig for meg det som skjer nå, vi har de gode spillerne, et godt trenernavn, og god økonomi. I tillegg har vi et bra publikum, sier Mauseth.

Klokka 17.00 møtes klubben og supporterne på Aker Stadion. En engasjert Mauseth sier hun ikke kommer til å klare å holde seg unna det møtet.