Malmefjorden/Ekko/Aureosen – Bud 2-0

Malmefjorden/Ekko/Aureosen har nå vunnet 11 av 11 kamper i femtedivisjon. Torsdag kveld møtte de naborivalen Bud til toppoppgjør. Laget på andreplass hadde ikke tapt før torsdagens toppoppgjør.

Den solide statistikken røk mot et sterkt hjemmelag på Øyra Stadion.

– Vi er gjerrige! Når vi er solide defensivt så blir vi gode offensivt, forklarer de vikarierende trenerne Anders Hustad, Tommy Furuli og Andre Hoem.

Malmefjorden ble nemlig ledet av egne spillere ettersom hovedtreneren var bortreist. Hustad, Furuli og Hoem kunne ikke spille i kampen og tok tak på sidelinjen. De har en god grunn for suksessen.

– Laget vårt er bedre trent, samtidig som vi har en bred stal for divisjonen. Det gjør at vi klarer å utnytte feil utover i kampene, forklarer de.

Bud-trener Petter Myren er litt skuffet over sesongens første tap.

– Vi var brukbart med, men det ble en slapp periode i kampen. Da kom målene. Vi burde gitt de mer kamp om poengene i dag, sier Myren.

Spillerne forsvinner

Selv om Malmefjorden nå har et solid forsprang på Bud med seks poeng, og en kamp mindre spilt, så vil ikke dagens nederlag stoppe Bud.

– Vi er glad så lenge vi er med der oppe. Med mange offshore-arbeidere har vi stilt mange forskjellige lag. Til høsten mister vi også en del, men håper å kunne fortsette i samme trenden, sier Bud-treneren.

– Vi mister en del spillere til høsten, så det blir spennende. Vi tar en Ranieri (Leicester-manager) og  sier at vi tar en kamp av gangen, smiler de tre reserve trenerne.

– Siste seriekamp er mot Bud så det hadde vært artig med en seriefinale da!

Malmefjorden dominerte

Bud var det bedre laget innledningsvis. De hadde flere sjanser på dødball og presset serielederen. Det varte derimot ikke så lenge. Malmefjorden tok over, og etter kvarteret spilt fikk de sin første store sjanse med en heading på mål.

Fem minutter senere satt den for Malmefjorden. De spilte seg fint opp på venstre siden og Fredrik Røvik la inn langs bakken. Even Stakvik Melsæter fikk ballen i beina. Med en berøring la han kula til rette, før han banket den opp i nettaket.

Etter scoringen hadde Malmefjorden best tak om kampen. Bortsett fra noen frispark kom ikke Bud seg nærme boksen til vertene.

Nærme 3-0

Bud skapte andreomgangens første sjanse. Fem minutter etter sidebytte fikk de corner. Ballen ble slått inn, men hjemmelaget klarte å slå ballen unna til nytt hjørnespark. Det ble ikke like farlig, og ballen ble sendt over hele feltet.

Så kom kampens  andre mål. Thomas Røsok scorer et flott mål når han for ballen i nettet etter et høgt innlegg.

Malmefjorden trodde de hadde økt ledelsen når timen var spilt. Da headet venstrekant Fredrik Røvik ballen på innsiden av stolpen. Linjemannen vinket derimot spillet videre.

Videre i omgangen hadde Malmefjorden god kontroll på gjestene. Bud hadde et par muligheter i de siste minuttene, men fikk aldri ballen på mål.