Molde turnforening er bekymret over fremdriften på planene for Idrettens Hus. Under tirsdagens møte på Træffhuset, ble høsten 2018 satt som dato for ferdigstilling av Idrettens Hus. Kari Frisvold Jenset, daglig leder i Molde Turnforening forteller at hun er skuffet over at planene nok en gang ser ut til å bli utsatt.

– Det er flott at det skjer utbedringer med treningshallene, men dersom Idrettens Hus ikke står ferdig slik vi er lovet, kommer vi til å miste motet. Vi føler oss litt nedprioritert og hadde sett for oss at basishallen skulle være ferdig tidligere enn det vi nå er forespeilet, sier Jenset til Romsdals Budstikke.

Venter på å flytte inn

Ved Istadhallen er det allerede tegn til byggeaktivitet.  Etter planen skal Istadhallen være ferdig påsken 2017. Totale kostnader for utbyggingen er planlagt til omtrent 57 millioner kroner. Hallen vil være en fullverdig arrangementsarena med en kapasitet på 2000 tilskuere. Da kan det arrangeres alt fra gymtimer til konserter.

– Vi ser at de er i gang, og det er motiverende for oss som går og venter. Vi skjønner at Istadhallen må fullføres før arbeidet på Idrettens Hus kan starte, men vi trenger en dato å forholde oss til. Vi kan ikke høsten 2018 stå der uten treningsareal for våre 985 medlemmer, sier Jenset.

Turnernes basishall er planlagt å ligge der den gamle svømmehallen på Idrettens Hus er i dag.

Prislapp: 125 millioner

Ved nyttår ble 55,5 millioner kroner kuttet fra prosjektet med Molde Idrettspark. Den totale kostnadsrammen for hele prosjektet er nå på om lag 125 millioner kroner. Det har gjort at deler av de store planene som ble presentert fra arkitekt Kjell Kosberg i 2015 er satt på vent.

– Vi må se på hva vi kan få for pengene vi har til rådighet, og ikke bare hva vi ønsker å få til, sier Bård A. Misund i plan og utviklingsavdelingen.

Den opprinnelige planen hadde en estimert kostnad på et sted mellom 16 og 17 000 kroner per kvadratmeter av Idrettens Hus, den må nå kuttes til omlag 10 000 kroner per kvadratmeter.

Besparelser

Styreleder i Træff, Lars Saga, er svært positiv til planene som ble presentert, men er redd for at kostnadsbesparelsene kommer til å gå utover lagringskapasiteten i Istadhallen.

– Jeg skjønner at det er lettere å kutte i lagringsplass enn aktivitetsareal, men for en breddeklubb som oss er det viktig at anleggene er godt tilrettelagt.

Områdene som i dag rommer kontorer og kantine i Idrettens Hus skal rives. På grunn av kuttene i budsjettet blir dette ikke bygd opp igjen når bygget skal rehabiliteres.

– Det er viktig at prosjektgruppa under forprosjekt med idrettens legger vekt på innspill fra brukerne, selv om vi selvsagt forstår at det mange ulike hensyn og økonomiske rammer å forholde seg til, sier Haga.

Takk for at dere abonnerer på Romsdals Budstikke!