Fredag kan alle som ønsker forsøke å slå proffsyklist Bjørn Tore Hoem opp til toppen av Vistdalsheia. Rittet ble opprinnelig startet i 2006 og skulle gi alle en reel sjanse til å sykle fra Arvesen. Rittet har hatt opphold siden 2012, men i år arrangeres det på ny.

For alle

Eresfjord Classics er et uhøytidelig arrangement hvor det utdeles handicap ut ifra tidligere prestasjoner. Rittet starter ved Coopen i Eresfjorden og har målgang ved Vistdalsheia. Deltakerne kan starte opp imot 30 minutter før proffsyklist Bjørn Tore Hoem, som kommer jagende i nest siste pulje. Bak der starter de som ønsker litt ekstra hjelp opp den åtte kilometer lange løypa.

– El-sykkel har blitt mer og mer populært. Siden dette rittet er mest show, tenkte vi det kunne være gøy å la de som ønsker motordoping delta i ritt, sier rittleder Geir Hoem.

De som vil løpe på beina starter 10 minutter før de første syklistene.

Klatrekonkurranse

Årets Eresfjord Classics er et av tre ritt som kårer Møre og Romsdals klatrekonge og dronning. Nibberittet og Trollstigrittet er  gjennomført og sammenlagt leder Øyvind Heiberg Sundby og Jeanette Persson. Cato Innerdal og Line Monsås Espeland fra Molde CK er de som ligger nærmest lederne.

Kurt Asle Arvesen er innehaver av bestetiden på 19.15. Denne har Bjørn Tore Hoem tenkt å slå i år.

– Det kommer til å bli hardt. Rekorden ble satt midt i Kurt Asles glansdager som proff, sier Geir Hoem.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!