Alle tre RBK-scoringene kom i andre omgang, og MFK-guttene forble målløse for første gang i årets serie. Før søndagens kamp sto MFK med klar seier over Lillestrøm og knepent bortetap mot Brann, mens RBK hadde tapt hjemme mot Aalesund og borte mot Haugesund.

– Men vi visste at Rosenborg kom med et sterkere lag til denne kampen, det var ingen overraskelse. De har mange spillere å ta av. Synd at vi ikke fikk uttelling på de første sjansene våre, det hadde gitt oss god drahjelp, mente MFK-trener Odd Berg.

Åpnet best

I motsetning til lørdagens eliteseriekamp på Lerkendal åpnet Rosenborg forsiktig, og lot MFK-guttene styre i åpningsminuttene. Det ga hjemmelaget én god målsjanse tidlig, men Emil Breiviks avslutning etter et frispark endte på utsida av RBK-målet.

Og etter to store RBK-sjanser drøyt ti minutter ut i kampen, var det trønderne som dominerte resten av første omgang. Med Franklin Nyenetue som anfører skapte RBK den ene store sjansen etter den andre, men uten uttelling. Det skal MFK-keeper Hermann Ræstad ha nesten all æren for. Eksempelvis da han med en praktredning slo ballen til hjørnespark da Nyenetue umarkert fikk heade mot mål, på fem meters hold. Ræstad var imidlertid utspilt, etter ei redning, da Filip Brattbakk(!) satte ballen i stolperota drøyt midtveis i omgangen.

Rosenborg fikk styre spillet, MFK trakk seg langt tilbake på egen halvdel da RBK hadde ballkontroll, og ventet på kontringsmulighetene. Da skulle nok aggressiviteten vært større, for det var sjelden sjansen bød seg.

En ny Hestad

Tobias Hestad var toneangivende av utespillerne på MFK-laget i første omgang, og én av få MFK-ere som hadde fart og mot nok til å utfordre trønderne da. Med et løpesett og en spillestil som minner veldig om pappa Daniels.

– Jeg har hørt det før, ja, sa 16-åringen med et smil, om sammenlikningen med sitt faderlige opphav, klubblegenden.

Han kom til en god scoringsmulighet ti minutter ut i andre omgang, men traff ballen dårlig.

– Jeg trodde RBK-forsvareren kom for tett bak meg og ble litt stresset. Jeg burde ha fått mer ut av den sjansen. Og vi burde ha gjort det bedre i dag, vi skal være på nivå med dette laget. I første omgang ble vi liggende for lavt, og vi fikk dessverre ikke vist vårt beste. Men det er veldig fin læring for oss å være med i denne serien, og inspirerende å møte så mange gode lag, sa Tobias, som også hadde mye spilletid i denne serien som første års G16-spiller i fjor.

Tidlig baklengs

I andre omgang var intensiteten og kampviljen større i hele MFK-laget. Men det ble ikke synlig i kampbildet før Mikael Tørset Johnsen hadde sendt RBK i ledelsen med et hardt og velplassert skudd fra 17 meters hold – et halvt minutt minutt(!) etter avspark i andre omgang.

Og MFK-given varte bare halve omgangen. Et velplassert skudd av Anders Aarønes Iversen var den største målsjansen for hjemmelaget, men keeper reddet. I stedet avgjorde gjestene med to scoringer i løpet av ett minutt – et kvarter før slutt, signert Isak Mateo Eliassen og Franklin Nyenetue.