Daniel Berg Hestad la opp etter Sevilla-kampen 25. februar. Søndag var han tilbake på Aker stadion med drakt nummer 6. Treneren satte inn seg sjøl i pausen mens Moldes andrelag lå under 0-1. Da kampen var over sto det 3-2 på resultattavla.

Trengte ekstra trøkk

– Jeg har lagt opp, men det er ingen som liker å tape mange kamper på rad. Det gjør noe både med spillere og trenere. I dag trengte vi litt ekstra trøkk i laget etter pause og derfor bytta jeg inn meg sjøl. Jeg må si det var et vellykket trekk, smilte Berg Hestad etterpå.

Det hadde han helt rett i. Molde festet et bedre grep om midtbanen etter at treneren kom på banen. Han brakte både større ro og større intensitet inn i laget med sin trygge tilstedeværelse.

Bom stopp etter 18. juni

– Dette handler ikke om at de som satt igjen på benken ikke er gode nok, jeg har stor tro på alle ungguttene i dette laget. Men i dag var det riktig å gjøre det slik.

– Kommer du til å bruke deg selv i flere 2. divisjonskamper framover?

– Det kan hende. A-spillerne skal ha ferie, så det kommer noen kamper der vi kan trenge litt rutine. Så får jeg spille meg litt i form til det blir testimonial. Men etter 18. juni er det bom stopp.

– Er du helt sikker på det?

– Ja. Jeg tror det, svarte Berg Hestad med en god latter.

– En god opplevelse

Det var tydelig at den første seieren betydde mye for alle i Molde-leiren. Seks strake tap er tøff kost for unge spillere i 2. divisjon.

– Byåsen scoret på de to første sjansene sine, og det var unødvendig av oss. Vi må skylde på ungdommelig naivitet i de situasjonene. Men spillerne kjempet seg tilbake i kampen og det er fantastisk å snu dette til 3-2. Nå fikk vi en god opplevelse, slik at vi slipper å bare henge oss opp i det negative. Vi har mange talentfulle spillere som skal utvikle seg. Men alle som har drevet konkurranseidrett vet at du må ha en seier av og til for å holde psyken og selvtilliten oppe, sa Daniel Berg Hestad.

Scoret tre på 15 minutter

Molde scoret på tre headinger det siste kvarteret i kampen. Først reduserte Leo Skiri Østigård, mens Ola Husby skapte spenning et minutt før ordinær tid var ute. To minutter på overtid satte Sander Svendsen inn seiersmålet.

– Det var deilig å få det målet og denne seieren. Dette hjelper på alt for alle som er involvert i dette laget. Det var ekstremt viktig å få den første seieren nå. Det gjør godt å kjempe seg tilbake og snu en sånn kamp, sa Svendsen.