Onsdag kveld avgjøres Molde HK Elites videre skjebne, og det blir klart om laget rykker ned til 1. divisjon eller beholder plassen i eliteserien. Gjerpen vant første oppgjør 31-24 og har sikret seg et glimrende utgangspunkt foran onsdagens returoppgjør i Idrettens Hus.

Med sjumålstap i bagasjen fra Skien har MHK en tøff oppgave foran seg, men trener Leif Gautestad tror laget har gode muligheter til å ta igjen Gjerpens forsprang.

Han innledet tirsdagens trening med å si at det da var i underkant av ett døgn til de skulle gjøre en stor idrettsbragd. Også etter treningen hadde han en lang og oppildnende peptalk med jentene, og gjorde det klart at her finnes det store muligheter for å kapre ny eliteseriekontrakt.

– Jeg sa at onsdag er mulighetenes dag. Det er noe vi skal gledet oss til. Før jeg kom hit til Molde snakket vi om at vi skulle komme i en posisjon hvor vi skulle klare å spille om å kvalifisere oss til eliteserien også neste år. Vi ga oss selv et vanskelig utgangspunkt med en prestasjon vi ikke er fornøyd med i Skien. Så favorittstempelet vi hadde før vi reiste til Skien falt fullstendig vekk. Vi må gjøre en idrettsbragd i Idrettens Hus onsdag om vi skal klare dette. Så jeg håper Moldes befolkning og alle som er glade i håndball kommer og støtter oss, sier Gautestad dagen før dagen.

– 80-20 favør Gjerpen

Han må klare seg uten Anniken Obaidli som røk korsbåndet før ti minutter var spilt av den første kampen. Skaden preget tydelig resten av laget, men Gautestad håper laget har lært av episoden i Skien og kommer sterkere tilbake.

– Vi var i grunn utrolig godt forberedt før vi reiste ned til Skien. Så var det en del uheldige omstendigheter som dukket opp. Man kan si at i idrett er man ikke uheldig, men når man mister en så viktig spiller som Anniken er for dette laget, så er det klart at det skjer det noe mentalt med resten av gruppa. Det var ei gruppe som løp rundt med tårer i øynene, og så egentlig hva som hadde skjedd med Anniken. Håndball er et spill hvor det mentale er utrolig viktig. Da var det nok en mental ”blackout” som kom for en del av jentene. Nå har vi fått bearbeidet det, og vi håper vi skal være bedre i morgen

Før oppgjøret i Skien mente han Molde var favorittene til å vinne kvaliken. Etter sjumålstapet sist har det endret seg.

– Når vi taper med såpass mye der nede, så har det snudd seg til 80-20 i favør Gjerpen. Men det har skjedd før at de med 20 prosent sjanse har klart seg. Vi gir oss ikke, sier Gautestad.

Leif Gautestad. Foto: Per Tormod Nilsen