Molde – Nordstrand 28-24

Molde og Nordstrand sørget for en jevn start i nedrykksdramaet som utspilte seg i Idrettens Hus i kveld. Etter hvert skulle derimot Molde rykke i fra. Det var mye takket være fantastisk keeperspill av Stine Bjørsvik.

- Jeg var klar til kamp i dag. Vi har gjort godt arbeid og var veldig godt forberedt på motstanderen i dag, forklarer Bjørsvik.

- Vi er et team

Bjørsvik stod for mange gode og noen utrolige redninger i første omgangen. Hun stoppet Nordstrand og med effektive angripere økte Molde ledelsen. Etter pause kom Lina Mekvik Rypdal på banen. Hun gjorde jobben strålende, men kunne ikke helt skjønne at kollega Bjørsvik ble byttet ut.

- Det Stine gjorde i første omgang var veldig viktig. Det var litt rart at hun ikke fikk fortsette, men vi er et team. Et lag i laget, smiler Rypdal.

- Helt enig! Vi er veldig flink å støtte og gi feedback til hverandre, legger Bjørsvik til.

Selv om Nordstrand hentet inn ledelsen til Molde synes ikke Rypdal at laget ble nervøse.

- Nei, det merket jeg ikke noe til. Vi visste dette ville bli en jevn kamp og var psykisk forberedt på, forklarer hun.

Kvalikkamp

Nå er det Gjerpen fra Skien som skal overvinnes. Laget fra første divisjon kom på tredjeplass og drømmer om opprykk. Laget har enda ikke studert neste ukes motstander, men keeperne er allerede begynt å forberede seg.

- Det er stor nivåforskjell fra Grundig Ligaen til første divisjon. Jeg tror ikke Gjerpen er mye bedre enn Nordstrand, men det er også viktig å ikke undervurdere de. Vi har respekt for jobben deres i første divisjon.

Gjerpen endte på syvende plass forrige sesong når Molde kom på andre. Molde vant hjemmekampen 30:27 og 27:31 borte.

- Det blir veldig mye forberedelse nå. Vi må ha fokus på oss selv, så kan vi klare dette, sier Bjørsvik.

Gjerpen – Molde spilles i Skien onsdag 20.april. En uke senere, 27.april, spilles motsatt oppgjør i Idrettens Hus.