Tilskuerne på Idrettens Hus hadde kanskje like stort behov for en dusj etter det fartsfylte oppgjøret mellom Moldes håndballherrer og Bergsøy i 2. divisjon lørdag kveld. Molde lå under 21-22 med bare to minutter igjen å spille, men Jonas Brunvoll Larsson banket inn kampens to siste mål, og MHK vant 23-22.

Tøffe dueller

Dermed kunne MHK-spillerne hoppe av glede rundt på gulvet etter kampslutt, mens Bergsøy-spillerne tuslet slukøret av banen. Kontrastene var store.

– Dette var helt sinnsykt. Det var en viktig seier ettersom de ligger på plassen over oss, men det er samtidig viktig ettersom vi har Skogn, som ligger under nedrykksstreken, i hælene bak oss. Vi trengte en seier, sa lagets trener Arnor Asgeirsson til Rbnett etter kampen.

– Hvor deilig er det å vinne slike tette oppgjør?

– Vi har hatt noen marginer mot oss tidligere, mens denne kampen var de endelig med oss. Dommerne hadde også en god linje, som tillot at det ble en skikkelig håndballkamp, sa han.

Dyktig keeper

Lagene fulgte hverandre tett helt fra begynnelsen av og vekslet mellom hvem som hadde ledelsen. MHK var tålmodige, og hadde heldigvis ledelsen på kampens viktigste tidspunkt; nemlig da sluttsignalet gikk.

Moldes toppscorer ble Truls Erik Grøtta. Bakspilleren banket inn hele ti baller bak Bergsøy-målvakten. MHKs beste spiller sto imidlertid helt bakerst. Målvakt Kennet Pedersen var tidvis umulig å score på, og endte på en redningsprosent på nesten 50.

– Det er ingen kamper som er bedre å vinne enn sånne. Jeg var nervøs hele kampen, og er litt skjelven ennå, sa en tydelig svært glad Pedersen og strakte fram hendene sine.

Ny kamp søndag

– Vi viser en helt super karakter, så dette var veldig gøy. Vi tapte med 20 mål sist vi møtte dem, men denne uka har vært veldig god. Vi visste hvordan de kom til å spille, og det ga avkastning, sa Asgeirsson.

Det blir imidlertid ikke lang tid å suge på karamellen for MHK-herrene. Allerede søndag venter nytt oppgjør mot en ny fylkesrival. Da tar guttene turen til Kristiansund for å møte opprykksjagende KHK.

– Vi skal være svært glad for kampen i kveld, men så begynne å forberede oss til kampen på søndag. Den blir knalltøff, sa Asgeirsson.

Molde ligger nå over nedrykkstreken på 8. plass i 2. divisjon, med tre poeng ned til Skogn. Lørdagens seier gjør at laget bare ligger ett poeng bak Bergsøy på plassen foran.

Flere reaksjoner fra kampen får du i mandagens Romsdals Budstikke.