I månedsskiftet februar-mars skal Maciej Pietkiewicz være lagleder for det norske bordtennislandslaget som skal delta i lag-VM i Kuala Lumpur.

– Den tidligere landslagstreneren sluttet i jobben 1. februar, så de trengte noen til å være lagleder under lag-VM. At jeg bor, spiller og trener i Norge nå, og har gjort det godt i norgescuprundene jeg har vært med i, var sikkert grunnen til at jeg fikk tilbudet, sier Pietkiewicz til Romsdals Budstikke.

Drømmejobben

Polakken kom til Norge og Molde for ett og et halvt år siden, men snakker så godt som flytende norsk. Her er han spillende trener for Molde Bordtennisklubb, som til daglig spiller i eliteserien. Da det norske bordtennisforbundet tok kontakt angående lag-VM, var ikke Pietkiewicz vanskelig å overtale.

– Jeg ble veldig glad. Jeg hadde jo håpet på å få en slik sjanse en dag, men jeg hadde ikke trodd at det skulle skje så fort, sier Pietkiewicz.

– Hva kan du bidra med på det norske landslaget?

Midlertidig løsning

Laglederjobben er foreløpig bare midlertidig. Først til sommeren skal en permanent løsning på plass. Pietkiewicz håper han er blant kandidatene som vurderes til den permanente stillingen.

– Jeg elsker bordtennis, og hele livet mitt handler egentlig om bordtennis. Å være landslagstrener er for meg drømmejobben.

– Hadde du sagt ja om du fikk tilbudet i dag?

– Jeg har tenkt litt på det. Derfor er det viktig at jeg gir et godt inntrykk nå. Vi får se hva som skjer i sommer. Jeg har jo også en avtale her i Molde, samt jobb på Midsund, som jeg må tenke på. Det viktigste nå er bare å gjøre det godt med landslaget i Kuala Lumpur.

– Kan du være både landslagstrener og Molde-trener dersom det blir aktuelt?

– Det er sikkert mulig. Å være landslagstrener er nok ikke en fulltidsjobb, og jeg vet om andre som har trent både landslag og klubblag samtidig, forteller Pietkiewicz.

Nest øverste nivå

Bordtennistreneren får ansvaret for fire spillere under lag-VM. Tre av dem skal i aksjon i de ulike kampene, og polakkens oppgave blir dermed å velge hvilke spillere som skal spille hvilke kamper, samt å diskutere taktikk og gi råd mellom settene under kampene. Lagene i bordtennis-VM er delt inn i fire divisjoner, og Norge er i den nest beste. Gjør de det godt kan de rykke opp, slik at de spiller 1. divisjon i neste mesterskap. Men de kan også rykke ned ett hakk om de gjør det dårlig.

– Hovedmålet i dette mesterskapet er nok å unngå nedrykk til 3. divisjon. Men det er flere nasjoner vi skal ha gode muligheter mot, mener Pietkiewicz.

Norge møter Ungarn, Egypt, Slovenia, Argentina og Mexico i de innledende kampene.

Forberedelser

Om halvannen uke reiser han sørover til Fornebu for å gjøre de siste forberedelsene sammen med spillerne fram mot VM. 28. februar spilles de første kampene i Kuala Lumpur, og mesterskapet varer fram til 6. mars. 29-åringen innrømmer at han ser veldig fram til mesterskapet.

– Når jeg ikke kan være med i VM som spiller, er trener det absolutt beste alternativet, sier polakken.