25. februar spiller Daniel Berg Hestad kanskje sin siste fotballkamp for Molde Fotballklubb. Vi sier «kanskje» for å ha et forbehold om at Molde mot alle odds skal klare å sende regjerende Europaliga-mester Sevilla ut av cupen. I så fall blir det enda flere kamper for mannen med flere A-lagskamper på toppnivå en noen annen nordmann.

Facebook-video

– En slik begivenhet må markeres, mente Bendik Hareide og hans kolleger Arild Moen og Trond Sættem i moldeselskapet Tingh. De har blant andre MFK som kunde, og da laget de en video som ble publisert på MFKs Facebook-side. Videoen er en hyllest til Daniel Berg Hestad, som håper flest mulig kommer for å støtte ham og laget i det som kanskje er hans siste kamp på Aker stadion.

Teksten i videoen baserer seg på Jo Nesbøs MFK-sang, og ingen kan si «Jeg har flere kamper enn Laffen» med større troverdighet enn Daniel Berg Hestad, sønn av Laffen og klubblegende over alle klubblegender for de blåhvite.

Håper på snøstorm

– Vi hadde som mål å få flere visninger enn MFK hadde venner på Facebook. MFK har drøyt 35.000 venner – videoen er nå sett av over 75.000, sier Hareide som håper og tror at tallet bare vil stige fram mot kampen 25. februar.

– Målet nå er full stadion i flomlyskamp i februar. Gjerne i snøstorm. Det hadde vært fantastisk, sier Hareide.

– Tok helt av!

Også i Molde Fotballklubb er de overveldet over responsen på videoen.

– Det tok helt av. Og videoen har helt klart påvirket salget av billetter. Vi er allerede oppe i 5300 solgte billetter til hjemmekampen mot Sevilla, sier markedsdirektør Oddvar Talset.

– Vi ønsker jo å skape gåsehud blant publikum, og det har denne videoen gjort på Facebook. Det er fint å få markedsført denne viktige kampen på hjemmebane, samtidig som vi hyller Daniel før det som kan bli hans siste kamp for A-laget.

– Det skal godt gjøres å slå Sevilla?

– Ja, men det var det mange som sa foran kampene i gruppespillet også. Det er mange som har måttet bite i seg mye etter at Molde ble gruppevinner i en så tøff gruppe.

750 blåhvite til Sevilla

Det er så langt ikke meldt om mer enn cirka 100 spanske supportere som kommer til Molde – i tillegg til en del offisielle gjester som skal ha plass på langsiden.

– Oppslutningen av MFK-supportere har imidlertid vært fantastisk i Europaligaen – både borte og hjemme. Vi er nå oppe i cirka 750 blåhvite som skal til Sevilla på den første kampen, sier Oddvar Talset.