Søndag tar Molde HK imot bergenslaget Tertnes, i det som blir lagets første seriekamp siden 18. november. Eliteserielagene har hatt landslags- og julepause, og landslaget kom hjem fra Danmark med VM-gull før jul. En av VM-heltene var Tertnes-spiller Stine Skogrand.

– Hun er en veldig god spiller, og jeg syns det er kjekt at hun spilte så bra under VM. Hun er rask, eksplosiv og flink til å finte, sier MHK-spiller June Andenæs.

– Den største trusselen

Skogrand er kantspiller på landslaget, men spiller stort sett som bakspiller i Tertnes. Så langt er hun nummer sju på toppscorerlista i eliteserien, og Andenæs innrømmer at Skogrand må stoppes om Molde skal ha håp om poeng mot serielederen.

– Hun er nok den største trusselen og den største profilen i Tertnes. Hun må selvsagt stoppes, men det er andre som også er bra på laget som vi må ta hensyn til, sier Andenæs, som er MHKs kanskje viktigste forsvarsspiller. 32-åringen har også kriget inn 27 scoringer på de ni første seriekampene.

Skadeplager

Strekspilleren har brukt pausen til å trene rolig og alternativt, etter å ha kjent smerter i nakke, rygg og setemuskulaturen under kampene i høst.

– Jeg vet faktisk ikke helt hva det er, men jeg håper å finne en løsning på det kjapt. Den siste tida har det derfor blitt litt rolig trening for å prøve å få has på problemet, sier hun.

– Det er et tett kampprogram framover, med mange viktige kamper. Da gjelder det å være frisk, fortsetter hun.

Varierende prestasjoner

Molde står med én seier i serien så langt denne sesongen, og ligger foreløpig tredje sist i Grundig-ligaen. Andenæs mener laget må bli mer stabilt for å holde seg over nedrykksstreken ved sesongslutt.

– Det har vært et varierende halvår, men jeg syns vi var positive på slutten. Når vi er gode har vi eliteserienivået inne, men når vi er dårlige når vi ikke helt fram.

– Hvorfor har prestasjonene vært så varierende?

– Det har jeg ikke helt svaret på. Vi mangler litt rutine selvfølgelig, sier Andenæs.

Kampen mot Tertnes spilles på Idrettens Hus klokken 18.00 søndag.