EDINBURGH: En enorm horde med MFK-supportere er ventet til Skottland de neste to dagene.

Fortroppen har allerede landet - klare for å ta helt av.

30 blir 8-900

Nå er det bare to dager igjen til MFK løper ut på Celtic Park i Glasgow. Mange var imponert over at 7-800 skotter invaderte Moilde for to uker siden, men det er nok langt mer imponerende at nærmere tusen blåhvite fra lille Molde og Romsdal rykker inn i Glasgow. Som nevnt er "fortroppen" allerede landet. Det var nærmere 30 MFK-supportere på Norwegian-flyet fra Molde til Oslo i morges, og nå er de på plass i sola i Edinburgh.

Erfarne supportere

De fleste drar direkte til Glasgow, mens noen velger å bli igjen i vakre Edinburgh fram til i morgen. Det er bare en times tid med tog mellom de to største skotske byene. Bjørn Ove "Boa" Sæther har reist mye rundt med MFK, og han satte kursen direkte til Glasgow sammen med Sverre Mauseth, som heller ikke er i kategorien førstereisgutt.

- Nå drar vi fortest mulig på hotellet og finner deretter en trivelig pub. Så kan vi hygge oss utover dagen og lade opp til mesterliga-fotball på storskjerm i kveld. Vi synes det er godt å være tidlig ute. Må jo få sett litt av Skottland, ler Bjørn Ove Sæther.

- Hvordan tror du MFK greier seg i heksegryta i Glasgow torsdag?

- Jeg tror faktisk vi vinner. Skotsk fotball er rett og slett dårlig. Og MFK er veldig gode og lekne om dagen.

Besøker datteren

Dick Brevik fra Isfjorden, bosatt på Gossen, er også tidlig ute på sin skottlandsferd. Han slår to fluer i ett smekk.

- Nå drar jeg rett til byen Livington, hvor min yngste datter Vilde (17) er utvekslingsstudent. Jeg skal på middag hos vertsfamilien hennes. Far må stille opp, vet du, ler Dick, som antyder at han kanskje skulle benyttet anledningen til å klippe håret en smule.

- Hårklipp eller ei, vi gleder oss stort til torsdag. Jeg og Vilde drar til Glasgow i god tid før storkampen. Dette blir innmari spennende og helt sikkert en stor opplevelse, sier Dick Brevik.