Molde 2 tapte samtidig 1-3 mot Byåsen og må trolig ta flere poeng i sine to siste kamper (mot Florø hjemme og Elverum borte) for å beholde sin plass. Agwa Obiech scoret for MFK 2 i Trondheim.

Berget ett poeng

En sein utlikning til 3-3 og ett poeng mot Nardo i lørdagens kamp holdt så vidt liv i Træff-håpet om å bli værende i 2. divisjon, men ett døgn seinere forsvant håpet. Med Førdes seier ble avstanden til «ståplass» sju poeng for Træff, og det gjenstår altså bare to serierunder. Alexander Jonassen scoret to og Simon Markeng ett for Træff i lørdagens kamp. Træff-spurten var imponerende nok, for Nardo ledet 3-1 ett minutt før den ordinære spilletida var ute.

Men det var ikke nok til å berge plassen.

– Intet sjokk

– Dette har jo ligget i kortene lenge. Vi har ikke prestert godt nok gjennom sesongen. Vi har akkurat ikke vært gode nok i mange kamper, sier Træff-trener Magnus Oltedal til Rbnett.

– Resultatene har egentlig bekreftet det vi kunne regne med allerede før sesongstart, så dette kommer ikke akkurat som et sjokk. Målet mitt har vært og er fortsatt å utvikle ei stabil prestasjonsgruppe – med spillere som er lokalt forankret. Ei gruppe som klubben kan regne med i flere år framover.

God utvikling

For Træff-treneren har det ikke vært så interessant å spekulere i «nødhjelp» fra de andre lagene.

– Det er faktisk mange resultater i de andre kampene som har gått i vår favør, men det er vi selv som ikke har plukket nok poeng. Derfor skal vi spille i 3. divisjon neste år, og det er der vi hører hjemme akkurat nå, fortsetter Oltedal.

Han skal fortsette som trener for Træff-laget, og mener han har sett ei positiv utvikling for mange av spillerne denne høsten.

– Vi har ikke vunnet mange nok kamper, men vi har vunnet veldig mange andreomganger. Det forteller at vi har prestert godt i perioder. Og vi skal fortsette å utvikle dette.