Træff – Nardo 3-3 (1-2)

Træff kjemper fortsatt på en knivsegg for å overleve i 2.divisjon. Lørdag tok de i mot Nardo hjemme og spilte uavgjort. Med to kamper igjen og 20 poeng, kan plassen fortsatt berges med seier i de to gjenstående kampene.

Jobber for vinnerkultur

Men Træff-sjef Magnus Oltedal har ikke ofret mange tankene på tabellplasseringen i forkant og under lørdagens dramatiske kamp mot Nardo.

– Jeg har ikke snakket om nedrykksfare og poeng eller tenkt så mye på akkurat det. De som spilte kampen i dag har garantert mer oversikt over poengbehov og hva som må til for å overleve i divisjonen, sier han og legger til:

– Det viktigste for meg er å bygge et lag som vinner kamper i andredivisjon. Dessverre er det slik at Træff så vidt ikke er gode nok til det.

Oltedal fikk se sitt lag starte kampen med upresist spill og svakere innsats enn bortelaget. Dermed kom Træff under med to mål tidlig i første omgang.

Træff reduserte imidlertid, og da andre omgang startet viste Træff seg fra en helt annen side. Selv om Nardo øket ledelsen til 1-3 på én av de to sjansene de skapte etter hvilen holdt Træff trykket oppe.

Innbytter Simon Markeng reduserte ytterligere og i kampens siste sekunder noterte Alexander Jonassen seg for sitt andre mål for dagen.

– Laget viste ikke nok pondus, og på defensive dødballer holdt vi ikke nødvendig standard, sier Oltedal om hvordan Træff startet den uhyre viktige kampen.

Råd fra svigerfar

I pausen kom Malmø-trener Åge Hareide bort til Træff treneren og delte noen faglige råd.

– Var det fordi du fulgte din svigerfars pauseråd, eller fordi du ikke fulgte dem, som gjorde at laget ditt greide uavgjort til slutt?

– Ha ha, vanskelig spørsmål å svare på, men i pausen ga jeg ingen spesielle instruksjoner til spillerne, sier Oltedal.

Han var helt avslappet og i godt humør rett etter kamp og svært stolt over at en håpløs stilling ble til uavgjort i løpet av det siste kvarteret.

– Nardo ble hentet inn fordi Træff aldri ga opp eller. Viljen var sterk og det ga oss uttelling, sier Oltedal.

En av Træffs beste spillere mot Nardo, Arne Amar Kotlica, som gang på gang kom seg rundt på kant, slo gode innlegg og vant dueller, ble til slutt byttet ut.

– Arne Amar ble sliten utover i kampen, så han måtte byttes ut, men byttene i dag fungerte som planlagt. Simon Markeng som kom inn for Thomas Martin Rekus scoret, sier Oltedal.