Molde-spiller Anna Edøy (13) imponerte stort på forbundets samling forrige uke. Den talentfulle bordtennisjenta vil trene hardt for å bli best.

Samlinga ble avviklet i Lørenskog ishall, og blant de unge talentene til stede var 13 år gamle Anna Johansen Edøy fra Molde Bordtennisklubb. Spillerne betraktes som potensielle landslagsspillere, og programmet som møter dem er tøft. Beintøft.

– Det er ni timer trening om dagen. 7,5 av timene går med til spill, mens resten går med til servetrening, sier Edøy til Romsdals Budstikke.

Lange dager. På samlingen i Lørenskog startet dagene klokken 07.30. Etter en god frokost var det trening fra 09 til 12, før jentene fikk et par timers pause. Deretter var det trening igjen fra 14 til 17, etterfulgt av en ny totimers pause. Dagens siste økt varte også i tre timerm fra klokka 19 til 22.

– Det er slitsomt å alltid være konsentrert og fokusert. Samtidig beveger man seg mye, og ofte veldig raskt, sier Edøy - og forklarer at bordtennis er mer fysisk krevende enn mange tror.

Edøy fattet interesse for bordtennis da hun ble med en bekjent på trening. Ett år senere kuttet hun ut håndballen, og brukte etter hvert mer og mer tid på bordtennisinteressen. Nå har hun holdt på med sporten i 3,5 år, og interessen og motivasjonen har aldri vært sterkere.

Store treningsmengder

– Tidligere trente jeg fem ganger i uka, men nå har jeg økt til åtte. I fjor høst fikk vi en profesjonell trener fra Polen, og dette førte til at flere i gruppa begynte å satse skikkelig. Kjæresten hans flyttet også hit, og hun driver også med bordtennis. Nå har jeg tre timer i uka med henne, sier hun.

Treneren hun snakker om heter Maciej Pietkiewicz, og kjæresten - som trener Edøy på ukentlig basis - heter Alicja Lesniak. Landslagstrener i bordtennis, Sindre Åteigen, gleder seg over at Molde BTK har fått en profesjonell trener, og tror det vil gagne Edøy i tiden fremover. Åteigen har latt seg imponere.

– Det er første gang jeg har henne på samling, og jeg må gi henne toppkarakter for innsatsen. Jeg er imponert, og ser allerede at hun har blitt bedre enn hun var på dag én. Teknisk har hun, som mange andre her, en del å gå på, men det er jeg ikke bekymret for. Jeg vet hun blir godt ivaretatt i Molde, sier han.

Ambisiøs

I tiden fremover er målet å ha fire forbundssamlinger i året. Her ønsker landslagstreneren å se hvordan spillerne responderer på store mengder trening, og samtidig hjelpe dem med å tilegne seg gode vaner og holdninger.

– Det viktigste her er å få inn grunnpilarene. De skal se og oppleve hvor mye man må trene, hvordan kvaliteten på treningene må være og hvilke holdninger man bør ha. Det er ikke farlig å trene åtte timer om dagen, sier landslagstreneren.

For Anna Edøy er ikke motivasjonen et problem. Hun er fast bestemt på å trene knallhardt for å komme i norgestoppen.

– Jeg vil bli best i Norge, og skal trene så mye jeg kan for å nå det målet, sier hun.

I helga helg deltok hun i Trondheim Open. Her vant hun J13 og kom på andreplass i J15. Neste måned venter orgescupkonkurranse i Lørenskog. Målet er å komme blant de åtte beste som går videre til sluttspillet.

Dobbeltseier

Det var flere utøvere fra Molde Bordtennisklubb som presterte bra i Trondheim Open, som hadde rekordstor deltagelse med 150 spillere fra flere nasjoner og mange norske klubber.

Petter Fleischer vant både herrer eldre junior og herrer åpen. Maciej Pietkiewicz tok en suveren seier i eliteklassen og Alicja Lesniak vant like suverent damer åpen.

I lørdagens lagturnering kom Molde Bordtennisklubb sine to beste lag på delte tredjeplasser.