Landslagsprofilen var med sist klubben stilte med instruktører i Molde. I går var hun tilbake i Molde sammen med hele stjernegalleriet til Larvik.

Forbilde

Vilde Vike Nerås var 14 år gammel da hun hilste på  Hammerseng-Edin første gang, i 2011. I mellomtida har Vestnes-jenta selv blitt eliteseriespiller. Når Larvik spiller mot Molde i Idrettens Hus klokka 15 i dag møter hun Hammerseng-Edin igjen - ansikt til ansikt.

– Det er helt rart å tenke på at jeg skal møte en spiller jeg har sett opp til så lenge. Jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg at jeg faktisk skal spille mot mange av mine egne forbilder, sier hun til Romsdals Budstikke.

– Hvordan forbereder du deg til kampen mot Larvik?

– Jeg har prøvd å tenke minst mulig på kampen og fokusere på meg selv og Molde-laget. Du må prøve å glemme hvem du skal spille mot og gjøre dine egne oppgaver. Men der ser selvfølgelig stas å møte Larvik, sier Vilde.

– Sterkt av MHK

Larvik kom til Molde allerede torsdag og var MFKs gjester under Europa League-kampen mot Ajax. I går var samtlige spillere instruktører på Molde HKs håndballskole.

– Det kan være viktig for rekrutteringa å få trene med profilerte spillere fordi det kan oppleves inspirerende og motiverende. Ikke minst kan de unge lære noen triks eller få noen positive innspill som kan hjelpe dem videre i utviklingen. For en del spillere kan det være langt å reise til for eksempel Larvik for å se kamper live eller delta på håndballskole. Derfor tipper jeg det er ganske stor stas å få trene med landslagsprofiler, sier Hammerseng-Edin til Romsdals Budstikke.

– Hvordan vurderer du Moldes to strake opprykk til eliteserien?

– Det er veldig sterkt og det kan Molde være stolte av. Jeg har ikke fasiten på hva som må til for at de skal holde seg i eliteserien, men  jeg var selv med på noen strake opprykk med Gjøvik og deretter en solid første sesong i eliteserien. Da var entusiasmen, troen på at alt var mulig og hardt arbeid essensielt. Man må våge, utnytte at presset ikke er særlig stort og gripe sjansene som byr seg.

– Evnen til å spille sammen som et lag, gjøre hverandre gode og trene med presisjon er viktige nøkler for å lykkes når man ikke har mange erfarne spillere eller  store profiler i laget, sier Gro Hammerseng-Edin.

101 deltakere

Gårsdagens håndballskole i Idrettens Hus og Træffhuset samlet 101 gutter og jenter i alderen 13-16 år. Deltakerne var fra Molde, Elnesvågen, Surnadal,  Midsund, Åndalsnes, Skåla, Ulsteinvik, Eide, Træff og Rival. Larvik-spillerne kjørte første trening, mens Molde-spillerne ledet andre økt. I dag møtes lagene til eliteseriekamp.

– Vi har solgt i underkant av 400 sesongkort og håper like mange løser billett i døra , sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK Elite.