Det blåste innovative vinder over Seilet i Molde torsdag formiddag, da Innovasjonscamp 2018 gikk av stabelen.

Jakub, Oline, Erlend og Oda Emilie satte 9.klassingene og alle andre noen år fram i tid med sin presentasjon av vinneroppgaven. Og reell oppdragsgiver Grande Trevare var på banen representert ved «mentor» og fabrikksjef Gjermund Stokkeland. Han var et stort smil, i likhet med lærer Marianne Skare Skavøy.

– Vi bare begynte med noen ville ideer, sier Jakub Jablonski, som innrømmer at de egentlig er ganske godt teknisk stilt på skolen.

– Vi fikk nylig noen nye PCer, men vi tenkte at det kan gjøres enda bedre i dag, fordi det mangler fortsatt noe. I tillegg til Jakub var Erlend Høgset, Oline Blichfeldt og Oda Emilie Nakken med i vinnerteamet, som på overbevisende måte presenterte sitt digitale og innovative konsept for juryen: Klasserom med nedsenkbare «padpulter» og læreren i front med sitt gedigne, digitale kateter.

– Dette er jo egentlig fullt realiserbart, og det er bare moro å være med på slik tenkning, sier fabrikksjef Stokkeland.

– Bare bra prosjekter

Juryen, bestående av tidligere banksjef Olav Gjerland. Lina Hjelset, Anne Reidun Valdal og Kristin Hammarbäch, konkluderte med at deltakerne hadde holdt et meget høyt nivå, og at 2018-prosjektene hadde i seg FN-målene om god bærekraft.

Sølvvinner ble Vågsetra barne- og ungdomsskole med sitt målingssystem for den lokale produsenten Bussbygg. Og på «bronseplass» Midsund barne- og ungdomsskole med sitt svært miljønære og kreative havsenter. Mens vinneren mottok 2500 kroner – som straks ble øremerket neste års skoletur – ble det henholdsvis 1500 og 1000 kroner for de andre premierte.

Heirarop og sang

Arrangørene med Britt Blichfeldt i spissen fikk sammen med Ungt Entrepenørskaps Marianne Moen opp dampen på alle 9.klassingene, og plakater og heiarop i Bjørnsonsalen bidro også under veis.

Siv Marlin Berg fra Midsund laget en flott, liten sang som passet godt inn. Det gjorde også duoen Marie Elen Håndlykken og Mariam Linn Haupt fra Vågsetra.

Her var også ideer om «sansehage», velkomstapp for vgs-elever, smart vedkasse og dialekt-camp, prosjekter som også fikk god mottakelse, og – som Marianne Moen la vekt på – er realiserbart.