Jubelen var stor under konfettiregnet fra Nordveggens Ane Marte Hammerø. Ei gruppe fra Åndalsnes ungdomsskole vant med sine tanker om framtidas klasserom, et oppdrag de hadde fått fra Grande. Her var det stemmestyring, papirløst og pulter som kunne heves og senkes ned i golvet og dataskjerm i bordet, der man kunne logge seg inn til leksene. Innlogging skjer for øvrig ved bruk av et fingeravtrykk under pulten.

– Da kan man ikke si at man har glemt bøkene hjemme lenger, sa Jakub tidligere på dagen under presentasjonen.

– Dere var de mest innovative. Teknologien er delvis her allerede og det kan gjennomføres fram i tid. Dere stilte også kritiske spørsmål til dagens situasjon. Veldig bra, sa juryleder Katrine Wold Deunk.

– Ikke så lett

– Jeg hadde håpt på en tredje, men at det første!

Jakub er superfornøyd. Han er fra Innfjorden, mens Erlend Høgset er fra Isfjorden, Oline Blichfeldt fra Torvika og Oda Emilie Nakken fra Åndalsnes. Torsdag reiser de til Molde for regionfinalen.

– Hva har dere lært?

– At et ikke er så lett å finne en løsning på noe som man skulle tro, sier Jakub og forteller at de har diskutert mye i gruppa.

24 bedrifter

Vinnerne sa også at de var heldige som ikke trengte tenke på at det var noe som måtte realiseres i nær framtid.

Grande var for øvrig én av hele 24 bedrifter i Rauma som bidro i Innovasjonscampen i år. Det er skolene som arrangerer campen nå, med støtte fra næringslaget i kommunen.