GJEMNES/MOLDE: Det sier Terje Angvik, leder i Angvik Bygdelag før møte i departementet om grensejustering. Som kjent var det Angvik Bygdelag som søkte om at indre Gjemnes får gå til Nye Molde.

Gjemnes skal møte i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) torsdag 26. april og gi sitt syn i saka.

– Som ordfører reiser jeg til Oslo for å forsvare lokaldemokratiet og det kommunestyret har vedtatt for hele kommunen i sakens anledning, sier ordfører Knut Sjømæling.

Kommunestyret vedtok nylig med 16 mot én stemme å ikke forhandle med Molde eller Kristiansund nå, men vente på vedtak i KMD.

Molde og Angvik møter 3. mai?

– Det ligger an til at Molde kommune og Angvik Bygdelag stiller i KMD sammen. Ordfører i Molde, Torgeir Dahl, sier møtet trolig blir 3. mai:

– Da stiller jeg og prosjektleder Britt Rakvåg Roald. Vi deler Fylkesmannens vurdering, så møtet vil for oss handle om å legge dette fram for departementet direkte, sier han.

– Kjøle rolig og avslappa

Terje Angvik, som får med Bjørnar Danielsen, er «kjøle rolig og avslappa» før møtet:

– Vi har en god sak og er trygg på argumenta våre. De bygger direkte opp under hensikten med kommunereformen med sterkere kommuner.

– Verre for Gjemnes

Han mener saka stiller seg annerledes for Gjemnes:

– Det er verre for dem som er imot grensejustering. Det er vanskelig for dem å forklare hvorfor de vil fortsette med dagens struktur, som en liten og svak kommune. Det går jo tydelig fram i rådmann Birgit Eliassens saksutredning fra 2016, og til møtet sist tirsdag, sier han.

Og:

– Utviklingen går sin gang. Som århundrene går, må man jo vurdere om det er hensiktsmessig å justere strukturen.

Som kjent svarte 57 prosent i indre Gjemnes ja til grensejustering i innbyggerhøringen. 36 prosent vil forbli i Gjemnes.

PS: På møtet torsdag stiller statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo fra politisk ledelse. Det opplyser rådgiver Heidi Egede-Nissen i KMD.

Gjemnes kommune skal møte i departementet torsdag. Da stiller ordfører Knut Sjømæling (bildet), varaordfører Jan Karsten Schjølberg, og rådmann Birgit Eliassen (bildet). Foto: Bjørn Brunvoll
Gjemnes kommune skal torsdag møte statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo i Oslo. Foto: PRIVAT