En Fræna-mann i begynnelsen av 30-årene er dømt til fengsel for å ha slått den en annen mann på et utested i Molde. Saka var nylig oppe i Romsdal tingrett.

Dommen mot mannen beskriver den aktuelle episoden på denne måten:

Ble ufrivillig kysset

Det var en oktoberkveld i fjor at tiltalte og samboeren var ute på byen med et vennepar av seg. De to karene dro etter hvert til et annet utested. En mannlig bekjent av dem var på samme utested som damene. Tiltaltes samboer spurte om han kunne passe på hennes ting mens hun danset med venninnen. Han sa at det var helt i orden.

Da hun kom tilbake til bordet hvor han satt, takket hun ham for hjelpen. Hun hadde en utringet topp på seg, og uten noen foranledning bøyde han seg fram og kysset henne mellom brystene. Hun ble sjokkert over hendelsen og trakk seg unna. Hun gikk ut og ringte mannen sin flere ganger fordi hun ville hjem.

Hevnet kyssingen

Etter en stund kom han tilbake til utestedet hvor hun var, og hun fortalte ham hva som hadde skjedd. Han ville da inn og snakke med mannen som hadde kysset henne. Da han kom bort til bordet hvor han satt, framsto mannen som uberørt av kysseepisoden. Da han skulle til å reise seg fra bordet, slo tiltalte ham med knyttneven slik at han falt overende. Det ble et håndgemeng mellom de to mennene.

Dørvakter og andre gjester fikk skilt dem, og politiet kom kjapt til stedet. Fornærmede var da påført flere kutt i ansiktet og blødde kraftig, heter det i dommen. Han ble sendt til legevakt – der ble det sydd flere sting på tre forskjellige kutt i ansiktet. I tillegg hadde han skader som ikke ble sydd.

Solid strafferabatt

Romsdal tingrett mener at mannen som slo ham burde vært straffet med fengsel i fem måneder: «Harde knyttneveslag mot hodet har et stort skadepotensiale, og det er tilfeldigheter at fornærmede ikke ble påført enda større varige mén og skader i hodet», heter det i dommen.

Samtidig mener retten at han må få strafferabatt på grunn av «berettiget harme» - og fordi han har innrømmet forholdet både overfor politi og domstol. Etter dette ble mannen dømt til fengsel i 30 dager. Han slipper også unna sakskostnader siden han «hele tiden har avlagt en uforbeholden tilståelse».