4,5 millioner kr

– Det er en bedrift som videreforedler marin ressurs, og er gjennom det med på å sette sitt preg på Midsund kommune der marine næringer spiller en viktig rolle, sier rådmannen.

Basert på erfaringstall vil sprengning og planering av et areal på 4.000 m² komme på om lag 4,5 millioner kr

38 ansatte

Rådmannen viser til at bedriften i dag gir arbeid til 38 personer i Midsund, basert på videreforedling av marine ressurser.

Han framholder at en utvidelse av bedriften vil gi noen nye arbeidsplasser, samtidig som den vil gi en bedre logistikkløsning for bedriften. Han peker også på at utvidelsen vil gi positive ringvirkninger for næringslivet innen bygg, anlegg og elektro.

Tørke i Midsund

Driftsdirektør Karl Inge Slotsvik i Hofseth Biocare opplyser i et brev til kommunen at fabrikken i Midsund ukentlig sender over 50 tonn proteinkonsentrat til selskapets fabrikk på Berkåk. Til dette brukes det betydelige ressurser på transport, og ikke minst energi til oppvarming og nedkjøling av produktet.

Bedriften ønsker å installere en tilsvarende tørke som den har på Berkåk, ved fabrikken i Midsund. Karl Inge Slotsvik lister også opp en del andre tiltak bedriften ønsker å gjennomføre. I første omgang regner han med at det er behov for ca. 1.200 m² ny bygningsmasse.

Investere i maskiner og utstyr

Hofseth Biocare har vært tydelig på at den primært ønsker at kommunen eier og opparbeider det aktuelle området.

– De ønsker å bruke investeringsmidler på maskiner og prosessutstyr, ikke i opparbeidelse av tomt, sier rådmannen.

Han opplyser at dette vil være en videreføring basert på festekontrakten fra 2007, der kommunen får inn årlig leiesum dekker rente og avdrag på investeringa. Festekontrakten kan utvides med samme vilkår og med ny leiesum, sier rådmannen i saksutredninga.

Risiko

Når det gjelder spørsmålet om hvilken risiko Midsund kommune tar her, viser rådmannen til at leiesummen svarer til rente og avdragsitutgiftene. Den største risikoen ligger i en eventuell konkurs. I så fall har kommunen hånd om en opparbeidet tomt.

Tas fra gangveger

Rådmannen tilrår at prosjektet finansieres ved at totalt 4,5 millioner kr overføres fra gang- og sykkelvegprosjektene Akslakleiva – Fjøsbakken og Bukthaugvegen-Bøenvegen.