Arbeidet for å lokke Gjemnes til forhandlingsbordet igjen er godt i gang. Etter at fylkesmannen anbefalte grensejustering for indre Gjemnes til Molde, skal saka opp i kommunestyret i Gjemnes tirsdag.

Rådmann i Gjemnes, Birgit Eliassen, foreslår å forhandle med både Molde og Kristiansund. Selv om kommunestyret tidligere har vedtatt å stå aleine, har nå situasjonen endret seg såpass mye at hun mener de må se på det hele en gang til, mener hun.

Er velkommen til Nye Molde

Molde-ordfører Torgeir Dahl har tidligere uttalt at han synes det er klokt av Gjemnes-rådmannen å gjøre dette. Han mener det beste ville være om Gjemnes blir en del av Nye Molde.

Vil strekke seg langt

Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, er på sin side overbevist om at det beste vil være om Gjemnes blir en del av en ny og større Kristiansund kommune. I en pressemelding skriver han at de er klare til å forhandle med Gjemnes på nytt, og at intensjonsavtalen fra forrige runde kan brukes som et utgangspunkt for nye forhandlinger. Samtidig gir han signal om at Kristiansund er villige til å strekke seg lengre enn sist:

– Kristiansund er klare til å forhandle om å gjøre avtalen enda bedre ved å både være enda mer konkrete, og for at den skal bli enda mer forpliktende, skriver Neergaard.

– Vi er innstilt på å være rause og lyttende, og vi går inn i slike forhandlinger som likeverdige parter, skriver han også.

Sjukehusargument

Neergaard bruker også byggingen av fellessjukehuset på Hjelset som et argument for hvorfor Gjemnes bør bli en del av Kristiansund.