Kolbjørn Heggdal (53), som er banksjef næringsliv Romsdal og Nordmøre i Sparebanken Møre, etterfølger Olav Gjerland som styreleder.

– I jobben min er Jeg ganske tett på næringslivet. Situasjonen nå er mye bedre enn den var på sitt verste rett etter oljenedturen. Det er svært mange som har greid omstillinga veldig bra i forhold til lavere oljepris og lavere aktivitet. Vi er i et område med veldig god gründerånd, sier Kolbjørn Heggdal.

– Hva blir de viktigste sakene for Molde Næringsforum framover?

– Jeg vil ikke prioritere noen enkeltsaker. Det blir viktig å videreføre den gode jobben som er gjort. Molde Næringsforum har jobbet veldig aktivt med saker som handler om regionen. Det blir å videreføre dette, sier Kolbjørn Heggdal.

– Ny E39, med fjordkryssing og bypakken i Molde, er to store konfliktsaker. Hva mener du som leder i Molde Næringsforum om disse?

– Er det konfliktsaker? Folk har selvsagt forskjellige meninger. Det må en respektere. Det kommer an på hvilket ståsted du har. Møreaksen er vedtatt i Stortinget. Dette er en sak jeg vil sette meg enda mer inn i. Molde Næringsforum har stått for Møreaksen. Så har det vært litt delt i forhold til bypakken. Vi mennesker er slik laget at vi engasjerer oss mest i det som er nærmest – og angår oss mest.

– Hvilken betydning vil nysykehuset på Hjelset få på kort og lang sikt?

– Det er klart det har veldig stor betydning, ikke bare i forhold til antall arbeidsplasser i regionen – men også som kompetansebedrift. Jeg tror Sykehuet Nordmøre og Romsdal vil bety veldig mye for både Molde og Kristiansund. Det er viktig at vi ser framover – og mot det som er bestemt, sier Kolbjørn Heggdal.

– Det har vært et anstrengt forhold mellom Molde og Kristiansund. Hva vil du gjøre med det?

– Jeg føler ikke at det er så anstrengt. Vi kjemper om midler fra samme pott. Jeg tror ikke det er mer gnisninger her enn andre plasser, der en kjemper om arbeidsplasser, infrastruktur og offentlige tilbud. Å reise rundt på Nordmøre er veldig kjekt. Nordmøre og Romsdal har mye å vinne på å jobbe sammen, sier Kolbjørn Heggdal.

Det nye styret

Foruten Kolbjørn Heggdal har styret i Molde Næringsforum følgende sammensetning etter årsmøtet: et: Per Olav Myrstad, Astero AS (nestleder), Vanja Braute, Scandic Seilet, Odd Tore Finnøy, Brunvoll AS, Gunhild Sjøvik, Cinderella Eco Solution, Roger Sporsheim, Advokat R. Sporsheim, Terje Hellum, Prezioso Linjebygg, Karin Norli, SpareBank 1 SMN, Torgeir Dahl, ordfører Molde Kommune og Arne Sverre Dahl, rådmann Molde Kommune. Varamedlemmer (i prioritert rekkefølge): Gunn Anne Lyngstad, Lanullva, Odd Kåre Amundsgård, Kleive Betongbygg AS, Jarle Sanden, Romsdalsmuseet og Beate Sandøy, Molde Jarnvareforretning AS.