Det er klart etter at Rabalderfestivalen slapp tre nye artister til sommerens festival i Reknesparken fredag: Vazelina Bilopphøggers, som avslutter festivalen søndag 1. juli, samt MGPjr-vinnerne Vilde og Anna, og festivalens første utenlandske booking, La Bella Tour, med og av to spanske klovner.

Vazelina for barn

Etter et slags kritikerrost comeback på Øyafestivalen i 2017, 30 år etter at de sto på en vanlig konsertscene, var bandet klart for Molde og avlyste Skyhøyt i fjor. Nå får altså publikum en ny sjanse til å oppleve gjengen, kjent for låter som Traktor Med Henger, Blålys og Surfbrett.

– Er Vazelina er et band for barn, eller er det foreldrene som er målgruppa her?

– Vi er sikre på Vazelina leverer underholdning som vil treffe barn også. Prosjektet er tuftet på lun humor og folkelighet og de har jo gjort flere barnearrangement de siste årene. Vi prøver jo å finne band som foreldre har et forhold til, men som har en allsidighet i musikken og profilen, forteller festivalsjef Eivind Fadnes, og legger til:

– Vazelina er kanskje Norges mest sjarmerende og folkelige band? De er i hvert fall en tungvekter i norsk musikkhistorie. De har solgt mange plater og har flere millioner avspillinger på Spotify. Publikum kan forvente en Høggern i storform, allsang, sjarme og humor for store og små, sier Fadnes.

Spiller rockabilliboogie for alle

Det er frontfigur Eldar Vågan helt enig i.

– Vi spiller for alle vi, barn, voksne og gamlinger. At det er bare barn er bra, da blir vi nullstilt og kan spille det vi liker. Det blir skikkelig rockeshow, sier Vågan, som for tida er aktuell i kinofilmen «Operasjon Mørkemann».

– Je trives særskilt godt med å spelle bestefar, forteller Vågan.

– Hvilket forhold har du til Molde?

– Det er jo fint oppi der, da. Sånn utsikt fra bysentrum finner du ikke mange plasser. Og så er det velstand. Pene hager, pene fasader, pene folk og pene tenner. Det er liksom i orden. Vi legger merke til sånt, vi som kommer fra indre Østlandet, sier Vågan, som er opptatt av at bandet ikke har gjort comeback.

– Vi har vært i bra driv hele vegen vi, det er bare at vi har vært på ett sted, med sommershowet. Nå blir det første året der vi skal spille på flere festivaler. Og Molde, ja, det blir moro, det!

Årets utgave av Rabalderfestivalen, den andre i historien, har fra før sluppet navn som Polka-Bjørn og Kleine Heine, Superbarna, Isák, Meg og kameraten min, Øisteins tegneblyant, Det Andre Teatrets «Lekene slår tilbake» og Raymond Sereba. Festivalen går av stabelen i Reknesparken 30. juni og 1. juli.